Viestads tips til hvordan restene fra festm?ltidet kan f? nytt liv

Andreas Viestad gir deg svar p? hvordan restene fra festm?ltidet kan f? nytt liv i den nye kokeboka ?Noe godt hver dag?.

-Interessen for hvor maten kommer fra, og hvordan den blir til, er et perspektiv jeg ?nsker ? bringe inn i hverdagen, sier Viestad i bokas forord. (?) Jeg er opptatt av hvordan vi ? uten ? legge om hele livet v?rt ? kan ta valg som er litt bedre. Det handler om ? velge fisk som er fanget p? forsvarlig vis, ? bruke ulike deler av de dyrene vi spiser, ikke bare filetene. Og ikke minst handler det om ? finne forskjellige m?ter vi kan utnytte den maten som ellers g?r i s?pla. Derfor finner du mange oppskrifter som er basert p? rester i denne boka.
Du b?r unne deg noe godt hver eneste dag
?ret best?r av 365 dager, og hver dag m? vi spise. Noen ganger spiser vi i en fei, andre ganger sammen med hele familien rundt bordet. Hovedbudskapet i Andreas Viestads nye bok er at du b?r unne deg ? spise noe godt hver eneste dag. ? spiser skikkelig hver dag beh?ver verken v?re tungvint eller dyrt. I motsetning til fest- og h?ytidsdagene vi n?r g?r inn i, som i grunnen er ganske like, er hverdagene forskjellige, mener Viestad. Noen dager har man tid til ? lage mat, andre dager har man havnet i skvisen mellom alle mulige andre gj?rem?l. Noen dager rekker man innom yndlingsbutikken, andre dager m? man klare seg med rester. Her finner du mat som er ment ? passe til ulike mennesker med ulike hverdager.
I boka f?r man blant annet:
Inspirasjon til ? tenke annerledes om maten vi spiser
Mange gode oppskrifter p? mat som kan lages dagen i forveien
Hvordan bruke restene?
Tips til hvordan ? unne deg noe godt hver dag
Info om bruk av rimelige og gode r?varer
Andreas Viestad (1973) er matjournalist i Magasinet, internasjonalt kjent matformidler med prisbel?nte kokeb?ker i Norge og utlandet, og kokk i fjernsynsprogrammet “En bit av
Norge”. Andreas er ogs? initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter
for barn i Oslo.

Authors
Top