V?r med p? slakt sammen med elevene p? Geitmyra matkultursenter.

Skal vi kunne spise kj?tt s? m? vi drepe dyr. Det er en brutal sannhet, men det er tilfelle hver gang vi spiser kj?tt. Denne sammenhengen l?rer elevene n?r de har skoleundervisning p? Geitmyra matkultursenter for barn.
F?rstkommende mandag skal den sinte hanen v?r slaktes. P? tirsdag skal hanen serveres, og sammen med elever fra Tingvoll barne- og ungdomsskole skal vi partere et lam. Slaktingen gj?res i forbindelse med nasjonal lanseringen av undervisningsopplegget ?Mat p? naturlig vis? utarbeidet av Christin L?kke Hagen ved Tingvoll barne- og ungdomsskole, Geitmyra matkultursenter for barn og Bioforsk ?kologisk.
– P? Geitmyra og p? Tingvoll er vi opptatt av at vi skal komme n?rmere maten vi spiser. Slakting og partering ?ker forst?elsen for hvor maten kommer fra, sier Andreas Viestad, faglig ansvarlig p? Geitmyra matkultursenter.
Velkommen til hanebuljong og presentasjon p? Geitmyra matkultursenter for barn tirsdag 17. september klokka 10.30. Adressen er T?senveien 2. For mer informasjon, avtale om deltagelse eller intervju, kontakt
Lene Gjelsvik, daglig leder Geitmyra matkultursenter for barn 982 57 582
Andreas Viestad, faglig ansvarlig Geitmyra matkultursenter for barn 415 066 33
Christine L?kke Hagen, l?rer p? Tingvoll barne- og ungdomsskole 93425548
Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors

Related posts

Top