Tradisjonsrike r?varer i h?ysesong

Denne uken og neste n?r hodek?len ?rets salgstopp ? bare i dag selges omtrentlig 250.000 hodek?l i NorgesGruppens butikker.
Ettersp?rselen fra kundene er stor, og salget p? 300.000 kilo hodek?l per uke i m?nedsskiftet september/oktober har blitt en tradisjon.
– Vi har alltid solgt mye hodek?l p? denne tiden. NorgesGruppen er opptatt av ? levere tradisjonelle produkter i sesong, og i disse f?rik?l-tider er hodek?l en n?dvendighet. Vi tilbyr derfor kundene v?re f?rstklasses, norsk k?l, og er stolte over ? levere produkter i kvalitetstoppen p? verdensbasis, sier frukt- og gr?ntansvarlig P?l Westby i NorgesGruppen.
All hodek?l i NorgesGruppens butikker er norsk, det v?re seg p? KIWI, MENY, ULTRA, SPAR, Joker eller N?rbutikken. P? MENY Sk?yen merkes det at vi er inne i en tradisjonsrik hodek?l-tid.
– Hodene ruller nesten ut av butikken her, ler butikksjef Nina Arnesen.
At kundene verdsetter den gode, norske kvaliteten, er hun ikke i tvil om.
– Det merker vi p? trykket i sesongene. Enkelte kunder forsikrer seg ogs? om det, og da f?les det godt ? si ?selvf?lgelig – og her er det helnorske lammel?ret?, sier hun.
Det samme gjelder nemlig den andre viktige ingrediensen i f?rik?l-tider. NorgesGruppen kj?per og selger kun lam av norsk opprinnelse. Og lurer du p? hvor mye det selges av dette p? KIWI, MENY, ULTRA, SPAR, Joker eller N?rbutikken i l?pet av h?sten lammesesong, kan vi fortelle at det ikke er sm?tteri. Ca. 1 650 000 kg lam g?r med n?r nordmenn holder tradisjoner ved like og har f?rik?lfest.
Det mest oppsiktsvekkende for denne sesongen er likevel noe helt annet.
– Dette er ogs? krydderurtenes h?ysesong. Vi selger faktisk krydderurter for ca. én million kroner per uke. Den markante ?kningen i NorgesGruppens butikker handler selvf?lgelig mye om tilgjengelighet, men det henger nok kanskje ogs? sammen med en trend: Nordmenn er tradisjonsrike, men tar stadig tradisjoner til nye smaksh?yder, sier frukt- og gr?ntansvarlig Westby.

Authors
Tags , , ,

Related posts

Top