Gastronomi

Stor interesse for bedre mat i barnehagene

03-10-2013 07:02 Geitmyra matkultursenter for barn Stor interessen for bedre mat i barnehagene. Geitmyra matkultursenter tilbyr opps?kende kurs i barnehager og tilbudet har f?tt sv?rt god mottagelse.

Det er inspirerende ? se at det er s? stor interesse for ? bedre maten i barnehagene, sier Lene Gjelsvik, daglig leder p? Geitmyra matkultursenter for barn.
Siden mars i ?r har matkultursenteret, som holder til p? Geitmyra g?rd i Oslo, hatt et omreisende kurs i samarbeid med Mills DA. Kurset heter ?Bedre mat i barnehagen ? sammen med barna?. Og innholdet sier seg selv; barna skal spise god mat og de skal involveres i matlagingen. Kurset har blitt en stor suksess og barnehager i ?stlandsomr?det og ellers i landet har tatt kontakt fordi de ?nsker hjelp til ? bedre m?ltidsvanene i sine barnehager.
– Barn som er med og lager maten er langt mer villige til ? pr?ve ukjente smaker og retter, sier kursholder Julie ?yan. Det ? gi tips til hvordan barna kan involveres er en viktig del av kurset ? i tillegg til at det selvsagt er velsmakende og sunn mat vi lager.
Kurset er laget for ? kunne brukes i alle barnehager, b?de store og sm?, med mye eller lite kj?kkenplass og utstyr. Det har blitt avholdt p? kryss og tvers av ?stlandet og skal ut til minst 15 barnehager til i l?pet av h?stsesongen. Det viktigste er ikke om det er varm mat i barnehagen et visst antall dager i uken, men at barna f?r en opplevelse av hva mat faktisk er og at de er med p? ? lage den. For barn kan! Og de vil! avslutter ?yan.
Mills DA er opptatt av at barn og unge skal oppleve matglede, og er bidragsyter til kursene.

Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

A to już wiesz?  Eplepressing p? Geitmyra matkultursenter l?rdag kl 12-15.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy