Steinaldermeny med Michelinstjerne – en av Nordens fremste kj?kkensjefer p? Norgesbes?k

BACK TO NATURE.
Alt handler om mat, det er med maten du m? starte. Thomas Rode Andersen (f. 1968) kjente at energien og formen ble gradvis slappere; med et hektisk liv p? en av K?benhavns ledende restauranter, ble det det sjelden tid til trening og fokus p? hva han spiste. Men s? ble han introdusert til crossfit og paleo av en kamerat fra USA, der paleo og crossfit allerede var blitt sv?rt popul?rt. Og den t?ffe “back to nature” stilen i b?de mat og trening ga ham den inspirasjonen han trengte for ? gj?re noen kardinalgrep med eget liv.
Paleo er et moderne uttrykk for “steinalderkosthold” og urtrening, den ledende kostholdstrenden i USA og mange europeiske land.
PALEO
Steinalderkosthold unng?r korn, halvfabrikata, juksevarer og er forsiktig med melkeprodukter, men har ingen angst for sunt og naturlig fett. Det fokuseres p? ekte lokale r?varer, gr?nnsaker med kvalitet. Gjerne ?kologisk. Fisk, fugl, n?tter, b?r og alt som v?re forfedre kunne f? tak i da de levde som jegere og samlere i naturen h?rer med.
TILBAKE TIL R?TTENE
Tilbake til r?ttene er den f?rste kokeboken som presenterer en nordisk inspirert steinaldermeny med proteinrik mat, den har tatt Danmark med storm med over 75 000 solgte eksemplarer i l?pet av noen f? m?neder. Thomas Rode Andersen har funnet oppskrifter som kombinerer paleo-prinsippene med mye smak, og n? kommer han til Norge for ? forelese i Oslo og Bergen om hvordan kombinere kulinarisme i verdenstoppen samtidig som det som serveres skal gj?re godt for helsen. En utfordrende tankegang, og noe unikt innenfor den kulinariske eliteserien.
Det blir arrangementer i Oslo og Bergen, 16.-19. juni. For intervjuavtaler eller leseeksemplar, kontakt forlagssjef Jan Mesicek [email protected]
Michelin-stjernekokken
Thomas Rode Andersen er den tredje restaurantsjefen p? legendariske Kong Hans K?lder i K?benhavn siden ?pningen i 1976. Han har arbeidet ved flere av de beste restaurantene i Danmark (Falsled Kro ved Fyn, Fokkelgaarden i Kollund), ved Chez Paul i Flensorg, Tyskland og Lebzelter Obauer i Salzburg. Nylig bidro han til boken ?3 stjerner? om alle Michelin-restaurantene i Europa med tre stjerner i den ber?mte guiden, og har tidligere utgitt flere kokeb?ker.
N? kommer hans f?rste bok p? norsk, Tilbake til r?ttene, og med denne manifisterer Thomas seg som en talsperson ikke bare for sunn mat av ypperste kulinariske kvalitet, men ogs? for paleo som en livsstil med alle de elementene som det inkluderer: ?kologisk kortreist mat, urtrening (a la crossfit) og respekt for naturen.
For spesielle henvendelser om pressemateriell, ta kontakt med pressekontakten direkte.
Forlaget Lille M?ne:
Lille M?ne utgir b?ker som setter fokus p? gode smaksopplevelser, mattradisjoner, nytelse og god helse. Forlaget prioriterer ? gj?re forfatterne tilgjengelige for leserne gjennom seminarer, m?ter og kurs over hele landet. Kostholdsb?ker har s?rlig stor prioritet, og forlaget har en aktiv og klar stemme n?r det kommer til sunn og god mat.

Authors

Related posts

Top