Solskinn i hver rosa dr?pe

Med sin n?rhet til Sydney er Hunter Valley den mest bes?kte vinregionen i Australia. Med tusen timer solskinn i hver flaske f?rer Lindeman?s den australske vinarven videre.

Hunter Valley er hjem til vinhuset Lindeman?s, hvis historie strekker seg tilbake til 1843, da de f?rste vinrankene ble plantet av Dr Henry Lindeman, som jobbet etter mottoet om at vinens eneste mening var ? bringe lykke. Kun to timer fra Sydney ligger Lindeman?s Ben Ean, en av flere ving?rder etablert av Lindeman?s p? tidlig 1900-tall. Ben Ean er keltisk og betyr ?gledesfjellet? og er en av regionens st?rste attraksjoner med mer enn 100 000 bes?kende hvert ?r. P? ving?rden kan gjestene nyte en vinopplevelse i pittoreske omgivelser, omkranset av fjelltopper og vinmarker s? langt ?yet kan se. Vinene lages p? druer som Semillon, Tempranillo og Shiraz.
Sjefen over alle sjefer
F? vinmakere kjenner vinene sine bedre enn Wayne Falkenberg. Han er vinhuset Lindeman?s Chief Winemaker og har v?rt hos Lindeman?s siden 1976. I l?pet av disse ?rene har han sett det australske vinhuset vokse til ? bli et internasjonalt vinmerke. I dag leder Falkenberg Lindeman?s team av vinmakere, og har ansvar for de aller fleste av vinhusets viner.
Som vinmaker har Falkenberg et stort ansvar og en stor utfordring med ? skape kontinuerlige gode viner til b?de hverdagsbruk og de store anledninger.
?Vinene jeg lager skal kunne nytes etter en deilig dag, p? tur, ved grillen eller middagsselskapet hjemme. Denne type viner er antakeligvis vanskeligere ? lage enn andre viner, fordi du m? produsere en vin som er lett gjenkjennelig hvert ?r. Det skjer aldri at Moder Jord gir meg de samme ingrediensene to ?r p? rad engang, s? hver vin er en ny utfordring og en ny mulighet til ? l?re, sier Falkenberg.
I ?renes l?p har han l?rt bort alt han kan til mange unge vinmakere. De er nesten uten unntak opptatt av ? produsere den beste og dyreste vinen verden har smakt. Falkenberg har derimot en annen m?lsetning.
?Den mest givende opplevelsen for meg er ? lage gode viner som millioner av mennesker kan nyte verden rundt, hver dag, sier han.
Popul?rt med rosa
Med v?ren p? vei, er rosévin i vinden som aldri f?r. Ikke bare fordi det n?rmer seg varmere tider og vi ?nsker fruktig og frisk vin, men ogs? fordi salget av rosévin i Norge ?kte med 8,5 prosent i 2013. Lindeman?s Rose 2013 har tusen timer solskinn i hver dr?pe, en t?rr og frisk stil med preg av friske bringeb?r, og en saftig og mild smak, og er som skapt for den norske smakspaletten. Vinen er laget p? Sangiovese, Grenache og Shiraz.
?2013 var enda et sv?rt godt vin?r for Australia, hvilket resulterte i en vin som anses ? v?re den beste p? lenge. Nordmenn har virkelig f?tt ?ynene opp for rosévin de siste ?rene, og rosévin passer godt til de som ?nsker noe t?rt, men friskt i glasset. Vinen passer b?de som aperitiff og til sommerens tapasbord eller rekefest, sier Katrin Juvet som representerer Lindeman?s i Norge.
Lindeman?s Rose 2013 lanseres p? Vinmonopolet i april.
Lindeman?s Rosé 2013 BiB
Pris: 349,90,-
Volum: 3 L
Er tilgjengelig p? de st?rste Vinmonopolene og i bestillingsutvalget.
Dyp rosa rosévin laget p? Sangiovese, Grenache og Shiraz.
Lukt: Preg av friske b?r med en mild undertone av krydder.
Smak: Saftig og frisk smak av bringeb?r og jordb?r og med en mild undertone av krydder.

For mer informasjon, kontakt:KATRIN JUVET | Salgs- og markedskoordinator for Lindeman?s i Norge
T: +47 2389 7800 | M: +47 9768 4008
[email protected]

Authors

Related posts

Top