S?ker Norges beste l?sninger for b?rekraftig mat

Local EAT Award jakter Norges beste l?sninger for sunnere og mer b?rekraftig mat. Fem regionale vinnere g?r til finalen i Stockholm 27. mai. Vinneren drar hjem med 100 000 kroner.
Local EAT Award er en del av initiativet EAT Stockholm Food Forum, som samler globale ledere innen akademia, politikk og n?ringsliv for ? diskutere veier til en sunnere og mer b?rekraftig matindustri. I Norge arrangeres Local EAT Award i samarbeid med NHO og Nordic Choice Hotels. I tillegg til pengepremien p? 100 000 kroner f?r vinneren et mentorm?te med Petter Stordalen.
Lokale helter
– Nordic Choice serverer mat til over 20 000 gjester hver dag, og vi har selv erfart at det er utfordrende ? finne b?rekraftige l?sninger. En mer b?rekraftig matindustri fordrer at vi tenker nytt i alle ledd av matvarekjeden. Og der spiller n?ringslivet en avgj?rende rolle. Det er mange gode initiativ som skjer lokalt i Norge, og de m? l?ftes frem. Derfor skal vi lete over hele landet, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.
Hensikten med prisen er ? fremme lokale bedrifter og ildsjeler som arbeider med sunne, b?rekraftige og l?nnsomme prosjekter, tjenester eller initiativ. I b?de Norge og Sverige skal det k?res fem finalekandidater. Regionsfinalene i Norge avholdes i Stavanger, Kristiansand, Trondheim, Troms? og Asker i m?nedsskiftet april-mai. S?kere fra hele landet er velkomne til ? delta, og vil automatisk sone til n?rmeste regionale k?ring.
– Vi ?nsker kandidater som representerer hele verdikjeden ? fra produksjon av selve matvaren til distribusjon eller gjenvinning. S?kerne kan v?re alt fra enkeltpersoner med et spennende lokalt initiativ knyttet til sunn og b?rekraftig mat, eller lokale bedrifter som har utviklet et mer b?rekraftig produkt eller tjeneste, sier Torgeir Silseth, administrerende direkt?r i Nordic Choice Hotels.
Globalt problem, lokale l?sninger
EAT har som m?l ? skape en arena der bedrifter, akademia og politikere kan diskutere utfordringer og l?sninger knyttet til dette temaet. Innovasjon i n?ringslivet er n?kkelen til ? utvikle de gode, praktiske l?sningene p? viktige samfunnsproblemer.
-EAT-prosjektet adresserer en av v?r tids store utfordringer; nemlig hvordan skaffe verdens befolkning sunn mat som er fremstilt p? en b?rekraftig og milj?messig god m?te. Det ?nsker NHO ? bidra til, sier Petter Brubakk, direkt?r for n?ringspolitikk.
I de lokale juryene sitter NHOs regiondirekt?r, en utvalgt hotelldirekt?r fra Nordic Choice Hotels og Petter Stordalen. Alle de norske regionvinnerne f?r reise til Stockholm og delta p? EAT-konferansen. Der vil de f? mulighet til ? knytte kontakter blant de viktigste n?kkelpersonene i bransjen fra b?de inn- og utland, samt ta med seg verdifull input fra selve konferansen.
De som ?nsker ? delta kan enkelt s?ke p? Local EAT Awards ved ? fylle ut det nedlastbare s?knadskjemaet p? www.eatforum.org. Her kan du ogs? lese mer om kriteriene for deltagelse og hvor de regionale k?ringene avholdes.

LOCAL EAT AWARD:
Presenting partner: NORDIC CHOICE HOTELS
Local EAT Partners: NHO
EAT main partner: BAMA, REMA 1000, OATLY og ANTONIA AX:SON JOHNSON FOUNDATION FOR SUSTAINABLE DEVELOPMENT

FAKTA OM EAT STOCKHOLM FOOD FORUM
Hva er EAT?
EAT samler internasjonale ledere innen politikk, n?ringsliv og akademia for ? diskutere veier til en sunn og b?rekraftig matindustri.
M?let med EAT er ? enes om l?sninger som baserer seg p? forskning, f?r st?ttet av politikere og som er kommersielt levedyktige og gjennomf?rbare for n?ringslivet.
Den f?rste EAT-konferansen arrangeres 26-27.mai 2014 p? Clarion Hotel Sign i Stockholm.
Professor Johan Rockström, direkt?r for Stockholm Resilience Centre, leder EAT Advisory Board, et r?d som best?r av noen av verdens fremste eksperter innen sine respektive fagomr?der. R?det skal kvalitetssikre EATs faglige innhold.
I r?det sitter blant andre Dr. Julio Frenk, rektor ved Harvard University School of Public Health og Richard Horton, sjefsredakt?r for The Lancet, verdens ledende medisinske tidsskrift. Blant de norske representantene finner du blant annet Jonas Gahr St?re og Hege Gjessing, president i Den norske legeforening.
EAT er initiert av Stordalen Foundation (http://www.stordalenfoundation.no/) og arrangeres i samarbeid med Stockholm Resilience Centre (www.stockholmresilience.su.se).
Les mer p? www.eatforum.org

Nordic Choice Hotels er en av Nordens st?rste hotellkonsern med 171 hoteller og 12 000 medarbeidere i Skandinavia og Baltikum. Selskapet markedsf?rer kjedene Comfort, Quality Hotels, Quality Resort, Clarion Collection og Clarion, samt 10 unike hotellperler innen Nordic Hotels & Resorts. Alle hoteller er milj?sertifisert etter ISO 14001.

Authors

Related posts

Top