Samim (17) vant delfinale i kaffemesterskap

Trondheim: Samim Karimi (17) vant torsdag ettermiddag Trondheims delfinale under NM i Slappa med en hvilepuls p? 51. – Dette var overveldende, sier han.

Norges mest avslappede mesterskap er en hyllest til kaffepausen, og torsdag ble andre delfinale arrangert p? Trondheim Torg. Under NM i Slappa er m?let ? oppn? lavest hvilepuls mens du ligger i en hengek?ye etter ? ha drukket en kopp kaffe.

– Dette var bare fantastisk og helt uventet, forteller delfinalevinneren som hadde full kontroll p? pulsslagene i finalerunden. Samim hadde imponerende 49 i hvilepuls i innledende runde, og trakk totalseieren i havn med 51 i puls. N? gj?r han seg klar til ? delta i den store NM-finalen i Oslo l?rdag.

P? henholdsvis andre og tredjeplass kom svenske Erik med 56 i puls, og Simen fra Trysil som ble m?lt til 61 i hvilepuls under delfinalen.

Det er sjuende ?ret det uoffisielle norgesmesterskapet i Slappa arrangeres, og under delfinalen i Trondheim ble det satt ny deltakerrekord med n?r 170 Slappa-konkurrenter.

– Blant deltakerne var det stor bredde i alder, og en rekke studenter deltok ogs?. Tr?nder-staden har tydeligvis en beroligende innvirkning p? mange, for sjeldent har vi registrert s? mange deltagere med puls under 50 slag i minuttet. Kaffen gikk ned p? h?ykant og stemningen var b?de l?s og god, forteller daglig leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).

– Det er utrolig hyggelig ? st? for et arrangement som s? mange synes det er g?y ? delta p?, sier NKI-lederen.

Pauser ?ker effektiviteten
NM i Slappa er ment som en hyllest til kaffepausen. Nordmenn er i verdenstoppen i kaffekonsum, og kaffepausen representerer et viktig avbrekk i hverdagen for mange.
Hvert ?r importeres vel 40 000 tonn kaffe til Norge. Det utgj?r rundt 160 liter ferdigbrygget kaffe per nordmann.

Kaffepausen er viktigere enn mange kanskje tenker over, sier Lynes i Norsk Kaffeinformasjon, som st?r bak ?rets mest avslappende mesterskap.

– En god kaffepause kan v?re et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved ? legge bort jobben og fokusere p? ? nyte kaffen i fem minutter, blir du b?de avslappet og fokusert. S? selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress, sier Lynes.

Det er ogs? god helsemessige gevinster ved ? drikke kaffe. If?lge seniorprofessor i epidemiologi Dag S. Thelle indikerer nyere studier p? at kaffe har en rekke gunstige fysiologiske effecter. Studier viser ogs? at personer som evner ? ta seg en pause innimellom er de mest friske og effektive, og holder ut lengre.

– Med tanke p? den fysiske helsen kan du trygt drikke kaffe med god samvittighet, understreker Marit Lynes.

Alle kan delta
Tirsdag vant 78 ?r gamle Else Bruvik delfinalen i Bergen, og skal i likhet med Trondheim-finalisten Samim Karimi delta i den store Slappa-NM finalen i Sofienbergparken i Oslo l?rdag 31.august. Arrangementet starter klokken 12 og alle er velkomne til ? delta.
– Vi krysser fingrene for at v?ret blir like bra i Oslo l?rdag som det har v?rt under delfinalene i Bergen og Trondheim. Det kan bli spennende ? se om oslofolket takler regn like godt som bergenserne, smiler NKI-lederen.

NM i Slappa er for alle, og deltakere opp til 82 ?r har v?rt med tidligere ?r. Det eneste du trenger ? gj?re er ? m?te opp, nyte en valgfri kopp kaffe, legge deg noen minutter i hengek?ya mens en sykepleier m?ler hvilepulsen din.

F?lg arrangementet p? facebook.com/kaffepausen – eller legg ut bilder av dine kaffepauser p? Instagram #kaffepausen, s? er du med i trekningen av en flott kaffe-premie! Les mer p? www.kaffe.no

Kontaktpersoner:
Norsk Kaffeinformasjon, daglig leder Marit Lynes, tlf. 23 13 18 50, mobil 480 40 862
Espresso Mobile, daglig leder Arild Johnsen, mobil 901 68 468

Bildetekster:
BT1: Samim blir m?lt til imponerende 49 i hvilepuls i innledende runde, og trakk totalseieren i havn med 51 i puls under delfinalen i Trondheim.
Foto: Norsk Kaffeinformasjon

BT2: Kaffen gikk ned p? h?ykant og stemningen var b?de l?s og god under delfinalen i NM i Slappa, p? Trondheim Torg torsdag.
Foto: Norsk Kaffeinformasjon

BT3: Delfinalevinner Samim Karimi (17) p? toppen av seierspallen sammen med Erik fra Sverige som tok andreplass med 56 i puls, og p? tredjeplass Simen fra Trysil som ble m?lt til 61 i hvilepuls under delfinalen.
Foto: Norsk Kaffeinformasjon

Dette er NM i Slappa:
* Norsk Kaffeinformasjon, i samarbeid med Espresso Mobile, arrangerer NM i Slappa for sjuende ?r p? rad.
* Delfinaler arrangeres p? Festplassen i Bergen 27. august og p? Trondheim Torg 29. august.
* Vinnere av delarrangementene i Bergen og Trondheim inviteres til NM-finalen i Sofienbergparken i Oslo l?rdag 31.august kl 12.
* Norsk Kaffeinformasjon s?ker avslappede personer i alle aldre og fra alle landsdeler, som vil delta i ?rets NM. Oppm?te er eneste krav for deltakelse.
* Norsk Kaffeinformasjon s?ker ogs? sykepleiere/sykepleierstudenter som kan m?le deltagernes hvilepuls. Ta kontakt med [email protected]
* Den som oppn?r lavest gjennomsnittlig puls i l?pet av 5 minutter vinner.
* Vinneren av ?rets NM i Slappa f?r trofeet ?Den forgyllede kaffetrakter? og ett ?rs gratis forbruk av kaffe.

Kaffe:
? Kaffe er den drikken vi drikker mest av i Norge, etter vann fra springen. Den norske kaffedrikkeren inntar i gjennomsnitt fem kopper om dagen.
? If?lge en unders?kelse gjennomf?rt av Manpower Work Life blir du mer effektiv p? jobben hvis du tar seg en kaffepause og skravler med kolleger. Det samme viser en unders?kelse for Hewlett-Packard.
? En studie fra Universitetet i Tel Aviv i Israel viser at kaffepausen, som bidrar til godt arbeidsmilj? og givende sm?prat, forlenger livet til arbeidstakerne.
? Med kortere kaffepauser som kombineres med jobbsamtaler og probleml?sning utvikles kaffepausenes tradisjonelle rolle som et pusterom fra arbeidsoppgavene, til ? bli en del av selve arbeidet, viser en nordisk studie gjennomf?rt for Nestlé International i 2010.
? If?lge forsker Asbj?rn Grimsmo ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) er kaffepauser viktig b?de for produktiviteten og trivselen blant det ansatte.

Norsk Kaffeinformasjon:
Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. V?rt form?l er ? arbeide for et h?yest mulig kvalitetsniv? p? kaffe i Norge i alle ledd, b?de p? den ferdig brente r?varen vi kj?per i butikken, og p? det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og p? utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er n?ringens n?ytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. V?rt form?l er ? arbeide for et h?yest mulig kvalitetsniv? p? kaffe i Norge i alle ledd, b?de p? den ferdig brente r?varen vi kj?per i butikken, og p? det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og p? utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er n?ringens n?ytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.
Vedlagte filer
Word-dokument

Authors

Related posts

Top