P?skekos med r?dvin og lam p? menyen

Lam er en selvf?lge i p?sken for oss nordmenn. Det er derimot ikke bare her til lands at lam er en kj?r tradisjon. Newzealenderne er ogs? sv?rt glad i lam, og noen vil til og med p?st? at de er verdensmestre i lammekj?tt. Viner fra den gr?nne ?ya passer derfor perfekt til lam.

Etter en lang, frisk p?sketur, p? fjellet eller i byen f?r vi lyst p? noe jordn?rt og smaksrikt ? b?de i glasset og p? tallerkenen. Pr?v derfor den anerkjente newzealandske kokken Annabel Langbein sin oppskrift p? lammeskank til p?skemiddagen.Dette er en smakfull og rustikk rett som passer godt b?de p? hytta etter en lang skitur, eller til en hyggelig vennemiddag for de som nyter p?skeferien hjemme.
Til lammeskankene b?r man servere en r?dvin som akkompagnerer smakene i kj?ttet. Annabel Langbein har utviklet denne retten til ? passe spesielt til Matua Pinot Noir, ogs? denne fra New Zealand.
? Matua Pinot Noir er en fruktig og elegant vin, og vi er sv?rt forn?yd med hvor godt denne retten g?r til vinen. Jeg anbefaler alle ? pr?ve denne smakfulle lammeretten denne p?sken, sier Katrin Juvet, som representerer Matua i Norge.
Server lammeskanken med et glass Matua Pinor Noir og du har et herlig p?skem?ltid, enten i byen eller til fjells.
God p?ske!
Annabel Langbeins lammeskank (5-6 personer).
Ingredienser:
– 2 ss. mel
– Salt og pepper, etter smak
– 8 lammeskanker
– 3 ss. olivenolje
– 4 hele hvitl?k, delt i to.
– 2 ss. tomatpuré
– 1 ss. brunt sukker
– 375 ml r?dvin
– 250 ml portvin
– 2 rosmarinkvister, fjern stilken og hakk opp bladene.
– 500 ml storfe- eller lammekraft
Fremgangsm?te:
Forvarm ovnen til 180 °C. Bland mel, salt og pepper og snu lammeskankene godt i dette. Varm oljen i en stor stekepanne og brun lammeskankene etter tur i denne. Putt de deretter i en stor ildfast form sammen med hvitl?ken.
Fjern overfl?dig fett fra stekepannen, ha i tomatpuréen, og la det sm?koke i ett til to minutter, slik at aromaen f?r utvikle seg. Ha i resten av ingrediensene og bring det til kokepunktet. Bruk en stekespade eller lignende for ? r?re godt om, s?rg for ? f? med det som eventuelt sitter fast i bunnen av stekepannen. Hell deretter sausen over lammet og dekk formen med folie. Stek i ovnen i 2,5 -3 timer eller til du ser at kj?ttet l?sner fra benet.
Server lammeskanken med hvitl?ken og sausen, samt hjemmelaget potetstappe, erter og b?nner.
Smakelig m?ltid.
Produktinformasjon: Matua Pinot Noir 2012
Varenummer: 8053901 (tilgjengelig i basisutvalget p? Vinmonopolet).
Pris: Kr 134,90
Om Matua Pinot Noir 2012:
Matua Pinot Noir har en fruktig smak med preg av r?de og m?rke b?r med innslag av diskret krydrede fattoner. Vinene er laget av senior vinmaker Nikolai St George, som ble k?ret til ?rets vinmaker i New Zealand i 2013. Matua Pinot Noir best?r av 100 % Pinor Noir druer i hovedsak fra Marlbrough, men St George har ogs? blandet inn en andel frukt fra Cental Otago for ? gi vinen mer fylde og dybde.
Om Matua Winery:
P? Maori betyr Matua families overhode (?head of the family?) og v?r historie er preget av besluttsomhet, lidenskap og v?re newzealandske r?tter. Dette er kjernen av alt vi gj?r. Matua har vunnet 105 priser totalt, inkludert 12 trofeer og 25 gullmedaljer – noe som gj?r oss til det vinhuset i New Zealand som har vunnet flest priser i l?pet av de siste 12 m?nedene.
Noen eksempler p? priser vi har vunnet:
New Zealand Wine Producer of the Year 2012 International Wine & Spirit Competition (London)
Best Sauvignon Blanc 2012 Five Nations Wine Challenge (Australia) 2010 Matua Single Vineyard Wairau Marlborough
Best Sauvignon Blanc 2013 San Francisco International Wine Challenge (USA) 2012 Matua Regional Marlborough
New Zealand Wine Maker of the Year 2013 Royal Easter Show Wine Competition (NZ) Nikolai St George
Double Gold at the 2013 China Wine and Spirit Awards 2013 Matua Regional Sauvignon Blanc
For mer informasjon, v?r vennlig og kontakt:
Katrin Juvet, Salgs og markedskoordinator for Matua i Norge.
Tlf: +47 23 89 78 00 | M: +47 976 84 008|E-post: [email protected]

Authors

Related posts

Top