Nyt H?ykarbo-kaker til jul ? eller bytt ut syv slag med syv br?dslag

Bak eller kj?p de tradisjonelle julekakene med god samvittighet, og glem Lavkarbo i juleh?ytiden, sier Torunn Nordb?, i Opplysningskontoret for br?d og korn (OBK). – Jul er tradisjon og helsemessig t?ler vi godt ? glemme hvor mye sukker, karbohydrater og fett kakene vi spiser i julen inneholder.
– Vi i OBK baserer v?re kostholdsr?d p? de offentlige kostholdsr?dene. Derfor har vi til vanlig fokus p? grove kornprodukter og en balansert fordeling mellom karbohydrater, fett og proteiner i det kostholdet som friske mennesker b?r spise. Men ogs? de offentlige kostholdsr?dene ?pner for nytelse uten ? ha d?rlig samvittighet for det vi spiser. Og det vi spiser mellom jul og nytt?r betyr lite i forhold til det vi spiser mellom nytt?r og jul, sl?r Nordb? fast, som synes vi skal nyte juleh?ytiden med god samvittighet.
Smultringer, sandkaker, sirupssnipper, berlinerkranser, goro, krumkaker og fattigmann regnes som de syv tradisjonelle julekakene. Men b?de pepperkaker, kokosmakroner, lefser og flere andre sorter tas med, og det er stor variasjon rundt om i landet p? hvilke slag som tradisjonelt h?rer med til de “syv”.
– Hvilke slag en baker eller kj?per er ikke s? farlig. Sats p? de kakene dere har lyst p?. P? v?re hjemmesider www.brodogkorn.no ligger det mange oppskrifter for de som vil bake selv. De som vil kj?pe kakene finner et stort utvalg av kaker med h?y kvalitet og god smak hos bakere og i dagligvarebutikkene. For de som vil ha en alternativ julekakeinngang foresl?r vi i OBK ? bake eller kj?pe syv slag br?d til jul, sier Nordb?, og p?peker at br?d kan v?re et godt alternativ til kaker i mange sammenhenger.
– Loff til kalkunm?ltidet, grove rugbr?d til sild og pateer, n?ttebr?d til osten, OBK sitt hjertebr?d til julefrokosten og julebr?d til kaffen. Og det finnes mange flere gode varianter. Sp?r din lokale baker om br?danbefalinger eller sjekk ut v?re oppskrifter og bak selv. Og hvorfor ikke gi bort et godt br?d til jul? Vi har ogs? ?oppskrift? p? matpakkeposer, en annen morsom og hjemmelaget presang. V?r oppfordring er: Kos dere med gode kaker og gode br?d med god samvittighet i julen, oppfordrer Torunn Nordb?, daglig leder i Opplysningskontoret for br?d og korn.
Kontaktpersoner:
Daglig leder – Torunn Nordb? Telefon: +47 21932325 Mobil: +47 95289666 E-post: [email protected]
Lenker
http://www.brodogkorn.no/presse/bilder/

Authors
Top