Ny sunn trendgr?t fra Fjordland

Fjordland lanserer ferdiggr?t p? supersunne havrekorn. Kokt p? melk og langtidskokt havre lages gr?ten slik som p? New Yorks trendy spisesteder.

Trendy
Skal du spise trendy er det bare ? fortsette ? spise gr?t. Den tidligere s? trauste havregr?ten serveres p? alt fra trestjerners restauranter til Starbucks og McDonalds. Det nye er langtidskokt gr?t, lagd p? steel-cut havre, og tilbeh?r som spenner fra fiken og gorgonzola til fryset?rkede solb?r og spekeskinke.
N? f?r du ogs? langtidskokt havregr?t fersk og spiseklar fra Fjordland.

Langtidskokt
Steel-cut, eller kuttet havre p? godt norsk, er popul?rt i USA og p? New Yorks trendy spisesteder. N? er denne type havre p? full fart til Europa og inn p? det Fjordlandske kj?kken. Kuttet havre trenger lang koketid og er mindre bearbeidet enn de valsede lettkokte havregrynene vi kjenner s? godt i Norge.
?Vi bruker lang tid n?r gr?ten v?r kokes? forklarer Frank Baer, kokk i Fjordland. ?Her er det ingen
hurtiggryn som brukes. Den lange koketiden f?r frem den gode, opprinnelige og n?tteaktige
havresmaken. Kornene blir fastere og gir mer tyggemotstand og gr?ten f?r en lettere konsistens? fortsetter Baer.

Nyt Norge
Oppskriften er enkel. Med melk hovedsakelig fra Gudbrandsdalen, havre fra ?stlandet og litt salt har gr?ten f?tt ?Nyt Norge? merket.

Tilbeh?r og tapasgr?t
Gr?t spises ikke lenger kun p? tradisjonelt vis. Vi spiser gr?t med spennende toppinger og tilbeh?r, og gr?ttapas er blitt et begrep. Frank Baer anbefaler b?de b?r, frukt, syltet?y, n?tter og spekemat til Fjordlandgr?ten. Serveres gr?ten p? tapasvis kan hver enkelt finne sin favorittsmak blant tilbeh?ret. Godt for hjertet
Ern?ringsfysiolog i Fjordland, Torill Emblem Nysted, forklarer hvorfor havre har f?tt tilnavnet ?superkorn?: ?De n?ringsrike havrekornene er rike p? fiber og er en fin kilde til protein. Dette gj?r at en porsjon havregr?t fra Fjordland dekker opp mot 20 % av mengde fiber helsemyndighetene anbefaler oss ? innta daglig. For de som er opptatt av ? ta godt vare p? hjertet gir en porsjon
Fjordland Havregr?t i overkant av 2 g betaglukaner. Dette tilsvarer 2/3 av den mengden som skal til for ? oppn? en kolesterolsenkende effekt.?

FAKTA:
Fjordland havregr?t:
Nyt Norge merke
Best?r av melk, havre og litt salt
370 g = 1 porsjon
Varmes 3 minutter i mikro
N?ringsinnhold:
Havregr?t Pr 100 g Pr porsjon

Energi
452 kJ
(108 kcal)1672 kJ
(400 kcal)
Protein4,6 g
17 g

Karbohydrat
– hvorav sukkerarter13 g
3,9 g
48 g
14 g

Fett
– hvorav mettede fettsyrer4 g
2 g
15 g
7,4 g

Kostfiber
1,4 g
5,2 g

Salt
0,3 g
1,1 g

Havre og betaglukaner
Havre inneholder betaglukaner som er godt for hjertet.
Betaglukaner fra havre bidrar til ? redusere et forh?yet kolesterolniv? i blodet
Betaglukaner fra havre bidrar til ? vedlikeholde normale kolesterolverdier i blodet
Effekt oppn?s ved et inntak av 3 gram betaglukaner pr dag. En porsjon Fjordland Havregr?t inneholder 2 gram betaglukaner.

Mer informasjon om havre og ern?ring:
Norsk havreforening: http://www.norskhavre.no/Helse-og-ernaering
Opplysningskontoret for br?d og korn: http://www.brodogkorn.no/nyheter/havre-er-sunt-og-trendy/

Havretall
I snitt spiser vi havregr?t 26 ganger i ?ret, Spisefakta 2012
I snitt spises det 4,8 kg havre i ?ret, Norsk havreforening
Forbruk av havre har ?kt med 45 % de siste ti ?r, Norsk havreforening

Gr?ttall fra Fjordland
Forbruk Fjordlandgr?t siste tre ?r:
2011: 11,5 millioner porsjoner
2012: 13,2 millioner porsjoner
2013: 15,2 millioner porsjoner
I tillegg til den nye havregr?ten har Fjordland tre typer fersk ferdigr?t; risgr?t, r?mmegr?t og byggrynsgr?t som kom i fjor.
Siste 12 m?neder ble det kj?pt fersk ferdigr?t p? det norske marked for 298 millioner kroner. Det er en vekst p? 12,8 % fra foreg?ende periode. Tall fra Nielsen.

Oppskrifter og serveringstips
Se havregr?tinspirasjon vedlag
Fjordlands misjon er ? gi deg gode m?ltidsopplevelser som gj?r dagen b?de enklere og bedre.

Vedlagte filer
PDF-dokument

Authors

Related posts

Top