Ny Bondelagskokk lansert i Berlin: Kokkar m? samarbeide meir med lokale b?nder!

Bodil Fjellestad Eikrem blei lansert som ny Bondelagskokk 2013-2014 under opninga av den norske standen p? Grüne Woche i Berlin. Ho er klar i sine meiningar om bruken av lokale r?varer:
– Eg hadde ikkje vore der eg er i dag utan et tett samarbeid med lokale b?nder.
– Eg gler meg veldig til ? samarbeide enda meir med b?ndene og landbruket. Samarbeidet med b?ndene er ein viktig del av kvardagen min, og utan deira positive innstilling hadde eg aldri kome s? langt som eg har i dag, seier den glade stipendvinnaren.
Ho oppfordrar andre kokkar om ? gjera som ho, samarbeide med det lokale landbruket.
– Det gjev den beste maten.
Bodil Fjellestad Eikrem er den niande i rekka av Bondelagskokkar, og mottok stipendet fr? Norges Bondelag p? 100.000 kroner under opninga av IGW i Berlin.
– Bodil er ein sv?rt god ambassad?r for norske b?nder og norske produkt. Ho har allereie eit n?rt samarbeid med dei lokale b?ndene, og viser til kor viktig det er ? ha ein dialog og diskusjon for ? f? fram dei beste produkta landet v?rt har ? by p?. Bodil blei vald av ein einstemmig jury og Norges Bondelag ser fram til ? samarbeide med henne i dei komande to ?ra, seier leiar Nils T. Bj?rke i Norges Bondelag.
Stipendpengane skal nyttast i eit n?rt samarbeid med b?nder og lokalmatprodusentar. Det skal ogs? vere med p? ? styrkje og utvikle den norske mat?kulturen gjennom matglede og matstoltheit.
Denne runden var det mange som s?kte om ? bli Norges Bondelag sin nye bondelagskokk. Juryen fekk inn 28 s?knader, noko som er det dobbelte av sist s?kerunde for to ?r sidan. – Vi vil at stipendet skal bidra til ? styrkje og utvikle den norske matkulturen gjennom matglede og mathistorie, fr? bonde via kokk til forbrukar, seier Bj?rke.
Vil lage kokebok – Eg har veldig lenge hatt lyst til ? lage ei eiga kokebok med mange gode tradisjonsrike oppskrifter, med ein eigen personleg vri. Eg har eitt veldig tett samarbeid med b?ndene i omr?det, og ynskjer ? ha med masse bilete og historier knytt til r?varene.
Fjellestad Eikrem legg til at ho er takksam for at Gloppen hotell har lagt til rette for henne slik at ho har f?tt gjennomf?rt sitt ynskje om ? satse p? lokal mat.
Einstemmig jury
– I dag er det ikkje stovereint for norske kokkar ? ikkje ville bruke norske r?varer, meiner Harald Osa i Stiftelsen Norsk Matkultur. Fakta:
Mellom tidlegare stipendvinnarar er Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, Mikael Forselius, Inge Johnsen og Kurt Sverre ?raas.
Fakta:
I juryen: Juryleiar Nils T. Bj?rke, leiar i Norges Bondelag, Kurt Sverre ?raas, tidlegare bondelagskokk, Harald Osa, leiar i Stiftelsen norsk matkultur, Marita Brodtkorb, lokalmatansvarleg Rica og Geir Jostein Dyngeseth, marknadsdirekt?r i Coop-Norge.
Om bondelagskokken 2013-2014:
– Bodil Fjellestad Eikrem, 31 ?r fr? Sandane i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane. – Kj?kkensjef p? Gloppen Hotell sidan 2006, etter ? ha vore p? Lofoten fiskerestaurant i Oslo i 2 ?r (l?retid) og 6 ?r p? Spisekroken i Bergen. – Mottok Ganefartprisen i 2010 for arbeidet sitt ved Gloppen Hotell
Om stipendet:
– Vert gitt til engasjerte kokkar som brenn for norske r?varer og norsk landbruk. – Bondelaget sitt kokkestipend blir gitt for ei periode p? to ?r, og er p? 100.000 kroner. Pengane skal nyttast i n?rt samarbeid med b?nder og lokalmatprodusentar. Det skal ogs? vere med p? ? styrkje og utvikle den norske mat?kulturen gjennom matglede og matstoltheit. – Stipendvinnaren vert plukka ut av ein jury der Norges Bondelag, noverende bondelagskokk, dagligvarehandelen og reiselivsn?ringa er representert. – Mellom tidlegare stipendvinnarar er Harald Berger, Charlotte O. Mohn, Hanne Frosta, Mikael Forselius, Inge Johnsen og Kurt Sverre ?raas.

Authors
Top