Norgeshistorien sett fra kj?kkenbenken

Maria Reinertsen byr p? norgeshistorie sett fra kj?kkenbenken i
sin nye biografi om Henriette Sch?nberg Erken.
Favorittretten min? ?F?rik?l?, ropte Henriette Sch?nberg Erken p? 75-?rsdagen sin, da Aftenposten spurte hva som var hennes livrett. ?F-?-r-i-k-?-l. F?RIK?L! Gruelig godt.?
Hvert ?r feires F?rik?lens Festdag siste torsdag i september. Gjennom hele sin karriere brant Sch?nberg Erken for de nasjonale matrettene, og favoritten var alts? f?rik?l.
Kokebokdronningen
Maria Reinertsen er aktuell med en ny biografi om Henriette Sch?nberg Erken.
Sch?nberg Erken var den nasjonale strategen som tok kj?kkenveien og ble
Norges kokebokdronning og dominerende mat-ideolog p? f?rste halvdel av
1900-tallet. Hennes Store kokebok fra 1914 er et monumentalt verk av
internasjonalt format med oppskrifter fra g?seleverbrioche til f?rik?l. Fram til
1951 var den kommet i 20 utgaver og over 200 000 solgte eksemplarer.
Med utgangspunkt i oppskriftene forteller Maria Reinertsen
historien om hennes liv, men ogs? om en samfunnsutvikling og jakten p? de
riktige ingrediensene.

Authors
Top