NorgesGruppen og Ler?y ?pner Sj?mathuset: Satser sammen p? fersk fisk og sj?mat

Norges st?rste og mest innovative anlegg for fersk fisk og sj?mat ?pner i dag p? Kalbakken i Oslo. Med Sj?mathuset vil Ler?y og NorgesGruppen s?rge for mer, bedre og ferskere fisk og sj?mat til Menys fiskeavdelinger og et bredere utvalg ferdigpakket sj?mat til alle NorgesGruppens dagligvarebutikker.
Med Sj?mathuset samler man for f?rste gang ferdigpakket fisk, l?svekt og sushi p? ett sted, i Europas mest moderne og komplette anlegg for fersk distribuert sj?mat. Aldri f?r har s? store volumer fersk sj?mat blitt bearbeidet, pakket og distribuert fra ett og samme anlegg i Norge. Og m?lsetningen er klar fra begge partnere i Sj?mathuset: ?ke konsumet av sj?mat i den norske befolkning.
– Jeg er stolt av at NorgesGruppen n? tar en posisjon p? fersk fisk i samarbeid med Ler?y. Sj?mathuset er et unikt anlegg for NorgesGruppens butikker, det vil bidra til ? skape konkurransekraft i Menys velassorterte fiskedisker, og samtidig bidra til at vi f?r et bredere og ferskere sortiment ut til alle v?re kunder gjennom ferdigpakket fisk og sj?mat, sier NorgesGruppens konsernsjef, Tommy Korneliussen.
Konsernleder Henning Beltestad i Ler?y trekker frem de mange og viktige grepene som er gjort i verdikjeden for ? bedre kvalitet, utvalg og tilgjengelighet.
– Ler?y er s? mye mer enn laks! Gjennom det samarbeidet vi har hatt med NorgesGruppen siden 2006, og som n? er blitt til Sj?mathuset, tilgjengeliggj?r vi n? fersk sj?mat av h?yeste kvalitet i dagligvarebutikker over hele landet. Alt fra skreiloins og lakseporsjoner til hummer og krabbekl?r ligger ferdigpakket i kj?ledisken. Aldri f?r har s? mye god sj?mat v?rt s? tilgjengelig for den norske dagligvarekunden, sier Beltestad.
Meny-kjeden st?r alene for nesten 30 prosent av all ferskfisk-omsetningen i Norge. For dem blir Sj?mathuset et uvurderlig verkt?y mot m?let om ? fortsatt sikre kundene Norges r?este fiskedisker.
– Meny-kunden er sv?rt opptatt av fersk fisk og sj?mat, b?de n?r det gjelder kvalitet, pris og tilgjengelighet. Med Sj?mathuset i ryggen st?r vi enda bedre rustet til ? tilfredsstille kundenes h?ye krav, og samtidig n? m?let v?rt om minst 15 prosent ?kning i sj?matsalget hvert ?r fremover. I fjor solgte vi fisk for 813 millioner. Neste ?r passerer vi en milliard, sier adm. dir i Meny, Vegard Kjuus.
For mer informasjon:

Kine S?yland, kommunikasjonssjef NorgesGruppen ASA: 900 79 888
Vegard Kjuus, adm. dir Meny: 982 34 819
Dette er Sj?mathuset
Sj?mathuset er et partnerskap mellom Ler?y Seafood Group og NorgesGruppen, med Ler?y som eier og driver og NorgesGruppen som eneste kunde.
Sj?mathuset er et fyrt?rn i europeisk sammenheng n?r det kommer til samarbeid mellom produsent og detaljist.
Sj?mathuset skal levere ferdigpakket sj?mat og sushi til NorgesGruppens butikker over hele landet, samt l?svekt til ?stlandsomr?det.
Sj?mathuset har 111 ansatte og en estimert omsetning p? 450 mill. kr. Forventer et volum p? 45 millioner sj?matm?ltider i 2014.
Topp moderne, effektive og skalerbare lokaler p? Kalbakken i Oslo. 5800 kvm fordelt p? to etasjer. Kapasitet p? 8 ? 10 000 tonn fisk og 20 mill biter sushi.
Om Ler?y
Ler?y Seafood Group ASA er verdens nest st?rste produsent av laks og ?rret, og er NorgesGruppens hovedsamarbeidspartner innen sj?mat siden 2006.
Om NorgesGruppen
NorgesGruppen er landets st?rste handelshus, med kjernevirksomhet innen distribusjon og salg av dagligvarer. NorgesGruppen st?r bak dagligvarekjedene Meny, Ultra, Centra, Jacobs, Kiwi, Spar, Eurospar, Joker og N?rbutikken.

http://www.norgesgruppen.no/VI GIR DEG EN BEDRE HVERDAG

Authors

Related posts

Top