Gastronomi

Nespresso lanserer to intense nyheter – Kazaar & Dharkan

Kraftig nytt fra Nespresso
Kazaar og Dharkan er to usedvanlig smaksrike Grands Crus-varianter, som begge sprenger Nespresso sin intensitetskala fra 1?10. Kaffeelskere kan derfor glede seg til en helt ny smaks- og sanseopplevelse, fullstendig annerledes enn noe de tidligere har v?rt borte i.

Sprenger intensitetsskalaen
Kazaar er den kraftigste av de to, og scorer hele 12 poeng p? intensitetsskalaen. Denne ble f?rste gang lansert i 2010, da som en Limited Edition Grand Cru. Kazaar ble umiddelbart sv?rt popul?r, s? i 2012 var den igjen tilbake for en begrenset periode. N? kan alle medlemmer av Nespresso Club og andre kaffekjennere endelig glede seg over at Kazaar blir en fast del av Nespresso sitt utvalg av Grands Crus-kaffe. Med p? laget f?r Kazaar den elegante og intenst forf?rende Dharkan, som scorer 11 poeng p? intensitetsskalaen.

Uvanlig smaksrik blanding
Kazaar sin intense smak skyldes blandingen av to ulike typer Robusta-b?nner fra henholdsvis Guatemala og Brasil. Det er denne litt uvanlige miksen som er med p? ? gi Kazaar den unike smaken. Fra Brasil hentes Conillon Robusta ? en h?ykvalitetskaffeb?nne som aldri tidligere er benyttet i en Nespresso Grand Cru, som gir Kazaar den kraftige intensiteten. For ? unng? for mye bitterhet, blir Conillon Robusta t?rket og brent p? samme m?te som Arabica-b?nner. Vanlig Robusta blandes ogs? inn for ? skape en mykere tekstur, og f?rsteklasses Arabica fra Cerrado i Brasil s?rger for ? gi Kazaar en rundere og s?tere smak. Det benyttes en helt ny metode for ? male b?nnene. Denne bidrar til at b?nnenes rike smak slipper ut, samtidig som man unng?r den bitterheten som ofte kjennetegner
kraftig kaffe. Kazaar nytes best som en ristretto (25 ml). Da kommer den nydelige bitters?te smaken best frem. ?nsker du en litt svakere variant, kan den serveres som en espresso (40 ml).

Fl?yelsmyk og sensuell
Dharkan er mer fl?yelsmyk, og har en kraftig og forf?rende tone som skyldes at b?nnene er brent p? svak varme over lang tid. Det benyttes Arabica fra Latin-Amerika og Asia. Dharkan sin sensuelle personlighet har antydninger av bittert kakaopulver og ristet korn som blandes i en myk og rund
tekstur som danser behagelig rundt i munnen.

Fra tre til fem
Kazaar og Dharkan er Nespresso sine mest intense Grands Crus s? langt. Igjen kan Nespresso by kaffeelskere p? nye og unike smaksopplevelser. Grands Crus-utvalget av kraftige smaker, inkluderer n? Kazaar (intensitet 12), Dharkan (intensitet 11), Ristretto (intensitet 10), Arpeggio (intensitet 9) og Roma (intensitet 8).

Kazaar og Dharkan er tilgjengelig fra 2. september 2013 og kan bestilles p? www.nespresso.com, via Nespresso Club p? 800 87 600, ved hjelp av v?re mobile applikasjoner eller i en av v?re Nespresso Boutiques i Oslo, Bergen eller Stavanger.
Nestlé Nespresso SA er pioneren og referansen for porsjonskaffe av h?yeste kvalitet. Fra hovedkontoret i Lausanne i Sveits opererer Nespresso i mer en 50 land, og har mer enn 7000 ansatte i hele verden. I 2012 drev selskapet et globalt nettverk best?ende av 300 eksklusive butikker. Nespresso oppn?dde salg p? over 3,5 milliarder sveitsiske Franc og en organisk vekst p? mer enn 20%.
I Orbe og Avenches drives teknisk toppmoderne Nespresso kaffeproduksjon med en presisjon som i et sveitsisk ur. Kaffeteamet best?r av mange ulike kaffespesialister: kaffesmakere, aroma- og smakseksperter – de aller fremste kaffekjennerne. Som en del av Nespresso sitt unike b?rekraftige utviklingsprogram, AAA, er ogs? utvalgte agronomer, kaffeleverand?rer og b?nder viktige akt?rer.
Nespresso Norden ble etablert i 2003 og har hovedkontor i Oslo. Totalt er det mer enn 180 faste ansatte fordelt i Nespresso sine virksomheter i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Nespresso har egne Nespresso Boutiques i Oslo, Bergen, Stavanger, Stockholm, Malmö, ?rhus og K?benhavn.
Bes?k Nestlé Nespresso sin internasjonale presseside: www.nestle-nespresso.com

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy