Matlaging

Moderne folkefavoritt til p?skelammet

April st?r for tur ? og snart er det tid for en sen p?skeh?ytid. Til p?sken er lam en naturlig f?lgesvenn, men hva f?lger naturlig i glasset? Antiche Terres Superiore er et naturlig vinvalg. Den passer ypperlig til avslappende dager i sofakroken med gode venner og er perfekt til p?skelammet.
Venetoprodusenten Antice Terre lager s?dmefulle ripassoviner som for lengst har funnet sin vei inn til nordmenns vinelskende hjerter Den italienske favorittvinen har den runde og myke munnf?lelsen som gir oss ekstra varme n?r gode samtaler fyller lange kvelder. I tillegg er ripasso en allsidig matvin med s?dmefull fruktighet som takler krydder og tilbeh?r, samtidig som den har syre og tanniner nok til hamle opp med animalsk fett og smakskraft.
Ripasso blir f?dt som en frisk og spenstig valpolicella, men f?r litt s?dme og konsentrasjon fra eksklusive amarone. Vinen lages p? t?rkede druer, en kostbar metode som kalles appassimento. Ripasso er en moderne vin som oppstod s? sent som p? 80-tallet. -Vinen blir f?rst laget som en valpolicella, men f?r deretter en ny gj?ring i kontakt med druerestene fra amaroneproduksjonen, slik at vinen f?r h?yere alkohol og st?rre fylde, samt et innslag av den s?dmefulle fruktigheten de t?rkede druer gir.
Antiche Terre Ripasso Superiore gir oss b?de pose og sekk gjennom tradisjonell s?dme og fylde i kombinasjon med moderne og ungdommelig spenst. Vinen er laget for den moderne vindrikkeren da den har mer dybde og friskere frukt enn normalen. Flott konsentrasjon og tilstedev?relse gir vinen en kompleksitet og balanse som tar den litt n?rmere amarone enn mange ripasso, og det uten at det koster skjorta.
Den dufter tiltalende av kirseb?r, t?rket frukt og mokka, og passer godt til alle typer kj?tt, men spesielt godt til p?skelammet. Lammekj?tt er fett og smaksrikt, noe som krever en fruktig vin med god syre- og tanninstruktur. Hvorfor ikke pr?ve p?skelam med en vri? I m?te med s?dmefullt tilbeh?r og et syrlig innslag av granateple kommer Antiche Terre Ripasso Superiore virkelig til sin rett. Se gjerne v?r oppskrift!

Vinkilden AS ble opprettet i 2000. V?r visjon har siden den gang v?rt ? spre kunnskap om mat og vin samt gi inspirasjon til ? finne ekte mat- og vinglede. Vi jobber i dag i stor grad med ? videreformidle Christer Berens lidenskap for vin, samt alle hans prosjekter.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy