Matverksted med Terje H?konsen p? Geitmyra matkultursenter for barn

L?rdag 26. april arrangerer Geitmyra matkultursenter for barn et ?pent matlagingsverksted med Terje H?konsen. Fysisk aktivitet er bra for kroppen, og for folkehelsen. Men hva vi spiser betyr ogs? mye.
P? arrangementet skal barn og voksne sammen lage god, sunn og enkel ?kologisk mat og drikke, som gj?r godt for kroppen og gir energi til ? yte og ha det g?y, enten det er p? idrettsbanen, p? lekeplassen eller p? tur:
Sykkelsmoothie ? tr?kk i vei p? smoothiesykkelen v?r og se hvor mye energi som skal til for ? lage en smoothie.

Bl?skjell i bakerovnen ? l?r hvordan du skiller et bra skjell fra et d?rlig
Kraftsuppe ? vi har kokt god kraft p? reinsdyr og friske gr?nnsaker, kraft rett i kroppen!
Spirer ? smak p? plantebabyene og l?r deg hvordan du kan dyrke kule spirer selv
Terjes ingef?rlimonade – Terje H?konsen serverer hjemmelaget limonade med ingef?r
Ville vekster – bli med p? sankerunder i n?romr?det og plukk vilt god mat!
Arrangementet finner sted fra 12-15 l?rdag 26. april og er gratis og ?pent for alle.
Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors
Top