Matoppskrift.no n? med priser p? matoppskriftene

Matoppskrift.no lanserer n? for fullt ogs? utregnede priser p? sine oppskrifter i tillegg til utregnet n?ringsinnhold og energiprosent. Disse utregningene supplerer og f?lger hverandre gjennom prosessen fra ingrediens til komplett oppskrift.
– Daglig leder og utvikler bak dette, Knut Pettersen, sier at han er stolt over ? kunne levere en komplett pakke med pris, n?ringsinnhold og energiprosent p? de fleste av oppskriftene p? nettstedet www.matoppskrift.no.
Hvordan dette regnes ut.
– Prisene innhentes fra opp til 10 forskjellige butikker og kilder. De er en blanding av veiledende og tilbudspriser slik at en riktig snittpris kan brukes, sier Pettersen.
– N?r prisene er lagt inn i systemet, blir det f?rst regnet ut en snittpris pr 100 gram p? hver ingrediens som brukes i oppskrifter. S? hentes denne verdien inn i oppskriften, kalkuleres riktig i forhold til enhet og mengde, slik at det til slutt kommer ut en pris p? den mengde som brukes av ingrediensen i oppskriften. Og dermed kalkuleres prisen ut p? hele oppskriften b?de pr 100 gram, pr porsjon/stykke ol og p? hele oppskriften. Men jeg bruker pr 100 gram som en standard, da det er lettere ? forholde seg til, forteller Pettersen videre.
Sikkerhet og n?yaktighet.
– Det er veldig viktig for meg at prisene er riktige og at utregningene stemmer, og derfor er dette systemet pr?vd over lengre tid med justeringer underveis, slik at jeg n? kan g? god for en prisutregning som er s? riktig som mulig, sier Pettersen.
Videre bruk og tilgjengelighet
– Alle mine oppskrifter er til fri benyttelse av andre, men ved bruk av disse utregningene m? det oppgis kilde. Jeg ser allerede n? at flere bruker disse opplysningene p? sine egne blogger ol. Men jeg tilbyr alle ? gj?re en avtale med meg, slik at jeg og kan regne ut deres egne oppskrifter.
– Jeg samler opp og kj?rer en bunke oppskrifter gjennom utregningen 3-4 ganger i ?ret, men kan ogs? regne ut enkelte p? direkten.
– Jeg selv ser for meg at jeg kan lage utvidede s?k p? pris i mitt oppskriftssystem, og hvor en da kan sortere ut oppskrifter p? b?de kategori, n?ringsinnhold og pris, avslutter Pettersen.
Eksempel
Den viste oppskriften p? bildet er en kylling wraps. Den har en utregnet pris p? Kr 8,72 pr 100 gram. En stor porsjon koster ca kr 44.- ? lage. Som en kuriositet kan jeg nevne at ellers er verdier pr 100 gram Kcal: 263,30 Fett: 14,22 gr Protein: 12,29 gr Karbo: 20,73 gr Dette regnes ut samtidig med prisen.

Privat til redaksjon og journalist:
Jeg er ?pen for ? kj?re andres oppskrifter gjennom dette systemet, og kan dermed levere tilbake ferdige utregnede oppskrifter med pris, n?ringsinnhold og prosentfordeling av energi. Dette forutsetter at det brukes ingredienser som jeg har eller kan f? tak i n?rings og pris informasjon om.Ta kontakt med undertegnede om dette er interessant.
Matoppskrift.no er ett nettsted med mer enn 30.000 oppskrifter p? mat og drikke. De fleste er n?rings og prisberegnet. Matoppskrift.no har n?rt samarbeid med matvareguiden.no. Nettsidene ble startet opp i 2002 og har vokst til ? bli en av Norges st?rste samlinger av oppskrifter, samt info rundt dette. Nettsidene har mange forskjellige tjenester rundt mat, drikke, ern?ring, helse, r?varer og ingredienser.

Authors

Related posts

Top