Lag gode dressinger av magre meieriprodukter

Det er like mange n?ringsstoffer i de magre som i de originale meieriproduktene.
Magre meieriprodukter inneholder like mye vitaminer og mineraler som originalproduktene.
– Det er kun fettinnholdet som er redusert, og derfor er det et godt alternativ p? sommerens hverdager, forteller ern?ringsfysiolog i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no), Terese Glemminge Arnesen.
N?r fett fjernes fra en matvare, kan til og med n?ringsinnholdet i noen typer produkter oppkonsentreres i f?lge ern?ringsfysiologen.
– Det er for eksempel nesten dobbelt s? mye protein i den magre kesamvarianten som i den
originale. Du har derfor ingenting ? tape p? ? velge de magre variantene til hverdags, snarere tvert i mot, forteller Glemminge Arnesen i Melk.no.
Under har vi noen forslag p? dressinger til grillmaten og salaten i sommer, der du kan velge de magre meieriproduktene, uten at det g?r p? bekostning av smaken.

Yoghurt-sennepsdressing
Kombinasjonen av disse ingrediensene gir en smak som balanserer fint mellom det milde, litt pikante, syrlige og s?te. Pr?v denne oppskriften neste gang du vil ha en ny og spennende dressing til salaten.

Ingredienser
2 dl yoghurt naturell
2 ss god sennep eller sennepssaus
1 ss sitronsaft
smak til med sukker
Fremgangsm?te
R?r sammen alle ingrediensene og smak sausen godt til.
Pepperonisaus
Denne sausen har mye smak, og vil derfor passe godt til kj?tt. Pr?v den ogs? til pizza.

Ingredienser

2 ss sitronsaft
1 ss honning
1 sjalottl?k
30 g pepperonip?lse
1 ts paprikapulver
2 dl kesam orginal eller lett cr?me fraîche
nykvernet salt og hvit pepper

Fremgangsm?te
R?r sammen sitronsaft og honning. Finhakk l?k og pepperoni. Tilsett paprikapulveret i honningen.
R?r inn honningblandingen sammen med l?k og pepperoni i kesam eller cr?me fraîche. Smak til med salt og pepper.
La sausen trekke i minst en halv time f?r servering.
Dressing med wasabi
Denne dressingen passer like godt til salater som til grillkj?tt. Du kan ogs? bruke den som dipp. Nam!

Ingredienser
3 dl ekstra lettr?mme, matyoghurt eller mager kesam
1 b?t finhakket hvitl?k
ca. 4 ss hakket, frisk koriander eller andre urter
ca. ? ts nykvernet pepper
? ts Wasabi eller mengde etter ?nsket styrke
Fremgangsm?te
Bland alle ingrediensene. La sausen st? i noen timer slik at smaken setter seg.
Jordb?rsaus
Jordb?r passer ypperlig til dessert, men visste du at jordb?r ogs? er en kjempegod ingrediens ? ha i vanlig matlaging? Her f?r du oppskriften p? en saus som passer godt til grillmaten. Velbekomme!

Ingredienser
? l jordb?r i biter
? finsnittet purre
3 ? dl fruktyoghurt med melon/pasjonsfrukt
1 ss revet skall av sitron eller lime
2 ss olje
3 ss sukker
2 ss finhakket bladpersille
? ts salt
? ts malt pepper
? ts kajennepepper
2 ss frisk basilikum i blader
Fremgangsm?te
Bland alle ingrediensene og la sausen st? og trekke p? et kj?lig sted et par timer, gjerne natten over. Smak sausen godt til, og server den kald til salat eller ved siden av grillmaten

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er et merken?ytralt kompetansesenter for melk og meieriprodukter. Vi ?nsker ? bidra til ?kt bevissthet og kunnskap om kosthold og ern?ring, samtidig som vi skal v?re en inspirasjonskilde til matglede i hverdagen. For mer informasjon, se www.melk.no.

Authors
Top