L?r ? lage vinvennlig grillmarinade

Godt sommerv?r, god grillmat og god drikke er stikkord for en vellykket grillsesong. Oftest er det vin som de fleste velger ? nyte til grillmat. Men n?r det gjelder ? kombinere vin med grillmat, er det lurt ? v?re varsom med hvilken type av marinade som kj?ttet, eller fisken, skal f? hvile i. L?r hvordan du lager god og vinvennlig marinade!

Sv?rt mange ferdige marinader p? pose inneholder sterke krydder, og mye salt og sukker. N?r kj?ttet grilles etter ? ha marinert i ferdig marinade, blir spesielt sukkeret brent og smaken p? kj?ttet blir annerledes enn forventet. Vinen som skal nytes til blir ogs? p?virket av det sterke og brente, og vinen kan oppleves skarp og alt for syrlig, og i verste fall ?delegges helt, istedenfor velsmakende og rensende.
Vinvennlige grillmarinader er derimot marinader som inneholder naturlige r?varer og mildere smaker. De harmoniserer bedre med kj?ttet og gj?r det enklere ? kombinere kj?ttet med vin.Olivenoljen har liten peppertone og tilf?rer marinaden en ekstra kompleksitet. Friske urter er mildere i smaken og mer balansert enn t?rkede varianter. Fors?k gjerne v?r oppskrift som du finner nederst i artikkelen.
Grillmatens steke skorpe fremhever garvestoffer og bitterheten i vinen, derfor trengs en sjener?s og rik vin med mye fruktighet. En allround grillr?dvin har gjerne en bl?t struktur som hamler opp med r?yksmaken til maten. Alléno & Chapoutier Crozes-Hermitage er en slik allround grillvin. Det er en konsentrert vin med duft av pepper og m?rke b?r, og smaken er saftig med en god fylde. Aromaen passer perfekt til r?dt kj?tt, men den bl?te tanninstrukturen gj?r den egnet til ogs? annen grillmat. Siden lanseringen p? Vinmonopolet i fjor h?st har vinen f?tt sv?rt god omtale i den norske pressen og den ble revet vekk fra hyllene etter f? dager.
Produktinformasjon Alléno & Chapoutier Crozes-Hermitage
Utvalg: Basisutvalg, kategori 1
Varenummer: 8028
Volum: 75 cl
Pris: 164, 90
Christer Berens’ vinvennlige grillmarinade
Til ca. 1 kg kj?tt:
1 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
Revet skal av en sitron
3 fedd hvitl?k
1/3 stor krukke rosmarin eller timian
salt og grovkvernet pepper
Legg alt sammen i i en plastpose og v?re n?ye med at alt kj?tt f?r smake p? marinaden.
I Christer Berens’ bok Nytelser finner du flere spennende og smaksrike oppskrifter. Boka har samlet mange av radiolytternes favoritter fra P4.

Vinkilden AS ble opprettet i 2000. V?r visjon har siden den gang v?rt ? spre kunnskap om mat og vin samt gi inspirasjon til ? finne ekte mat- og vinglede. Vi jobber i dag i stor grad med ? videreformidle Christer Berens lidenskap for vin, samt alle hans prosjekter.

Authors

Related posts

Top