Gastronomi

Knasende gode nyheter

Ingenting sl?r smaken av hjemmebakst. Det gjelder ogs? knekkebr?d. Hjemmelaget knekkebr?d g?r som en farsott gjennom norske kj?kkener. Men av og til m? vi gj?re som Ingerid Espelid Hovig, og ?jukse litt.?
? bake egne knekkebr?d er ikke for oss alle. Derfor lanserer Coop n? to nye grove knekkebr?d, med b?de smak og utseende som de hjemmelagede.
? De er en del av merkevareserien ?Coop Smak forskjellen? som er Coops egen serie med produkter av h?yeste kvalitet. Knekkebr?dene er bakt p? gamlem?ten, uten gj?r og med surdeig. De er av 100 prosent fullkorn og inneholder blant annet havregryn, sier Hege T. Berg-Knutsen, ansvarlig for Coops egne merkevarer.
I de fleste hjem
If?lge opplysningskontoret for br?d og korn, spiser nesten 15 prosent av alle nordmenn knekkebr?d eller liknende type br?d daglig. Vi setter med andre ord pris p? dette knasende br?det som svenskene fant opp rundt ?r 500 e.Kr.
? Du finner en pakke knekkebr?d i de fleste hjem. I motsetning til br?d blir det ikke gammelt og uspiselig. Du kan n?r som helst hente frem knekkebr?det fra skapet og sm?re deg et godt mellomm?ltid, sier klinisk ern?ringsfysiolog Tine Sundf?r i Synergi helse.
Sunt og godt
Ern?ringsfysiologen peker p? at knekkebr?d i tillegg til ? smake godt, ogs? er sunt for oss.
? Knekkebr?d inneholder fullkorn, fiber og ulike mineraler som vi trenger, blant annet jern. Det er godt dokumentert at inntak av fullkorn og fiber bidrar til ? redusere faren for hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes og ulike kreftsykdommer, sier hun.
Spr?tt tilbeh?r
De nye ?Coop Smak forskjellen?-knekkebr?dene kommer i variantene 7-korn, og havre og rug. Knekkebr?dene bakes p? Goman ? Coops eget bakeri, og de egner seg like bra p? frokostbordet, som i matpakken, som et lett mellomm?ltid eller som tilbeh?r til supper, gryter og salater.
Fakta om knekkebr?d
Har sin opprinnelse fra Sverige, rundt ?r 500 e.Kr.
Bakes som regel med fullkornsmel av rug, b?de grovt og fint, men ogs? andre melsorter kan benyttes.
Knekkebr?det, i den formen vi kjenner det i dag, ble utviklet rundt 1500-tallet.
Knekkebr?det stekes i tynne plater, som t?rkes ved svak varme.
Holdbarheten er lang, siden knekkebr?d inneholder mindre enn 10 prosent vann.
Knekkebr?d var opprinnelig ansett som fattigmannskost.
Nesten 15 prosent av alle nordmenn spiser knekkebr?d e.l. br?d daglig.
Kilder: Opplysningskontoret for br?d og korn, Wikipedia
Coop er en av fire store dagligvareakt?rer i Norge og driver i dag 820 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Coop Obs!, Coop Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Smart Club. Coop har ogs? 28 store byggevarehus og flere faghandelsprofiler. I tillegg til detaljhandel driver Coop eiendoms- og industrivirksomhet. Coop eies av kundene selv gjennom deres medlemskap i et av 112 samvirkelag. Per i dag har Coop 1,37 millioner medlemmer.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy