Gastronomi

Julenytt fra Fjordland

Aldri spises det mer Fjordlandmat enn i den s?te f?rjulstid og aldri har Fjordlands julemeny v?rt st?rre. I ?r lanseres en helt ny serie juletilbeh?r og to flunkende nye julemiddager.

Juletilbeh?r
Fjordlands kokker har for f?rste gang spesialkomponert en serie tilbeh?rsretter til julematen.
?Vi ?nsket ? lage juletilbeh?r basert p? r?varer som h?rer julemiddagen til. Samtidig som vi tar vare p? tradisjon, ville vi ogs? gj?re noen av rettene nye og spennende? forteller Frank Baer, kokk i Fjordland. I lang tid har han st?tt p? kj?kkenet til Fjordland og smakt seg frem med ulike krydder og r?varer, som nellik og muskat til julesausen og epler og god r?dvinseddik til r?dk?len. Resultatet er blitt seks tilbeh?rsretter, serveringsklare etter 4 minutter i mikro eller 10 minutter i vannbad. Alle
rettene kommer i porsjonst?rrelse nok til en familie eller en vennegjeng p? tre-fire.
?Det tar tid ? lage god og velsmakende mat. Hjelp til det tidkrevende tilbeh?ret gj?r at middagskokken kan konsentrere seg om ribba, lutefisken eller det man velger som hovedrett?, sier Trine Cecilie Aardal, hobbykokk og sjef for juletilbeh?r i Fjordland. ?Med mindre tid over grytene blir det mer tid til familie og kos? avslutter Trine.

R?dk?l med eple, karve og r?dvinseddik
Fjordlands kokker har smakt seg frem til akkurat passe mengde eple, karve og god r?dvinseddik
til r?dk?len. R?dk?l smaker nydelig til ribbe, medisterkaker og lyst kj?tt.
450 g, 3-4 porsjoner.

Surk?l med eple
Med utgangspunkt i den gode, tradisjonelle surk?loppskriften har kokkene laget sin egen vri. Surk?len er grovsnittet og tilsatt b?de eple, karve og eplesidereddik. Tradisjon tro er surk?l nydelig f?lge til ribbe, medisterkaker og medisterp?lse.
450 g, 3-4 porsjoner.

K?lrotstappe
K?lrot, litt potet og gulr?tter kokes sammen, moses og smakes til med meierism?r, salt og pepper.
500 g, 3-4 porsjoner.

Ertestuing
Ertestuingen er laget p? erter som har ligget i vann natten over. Morgenen etter moses ertene og kokes til stuing, akkurat slik tradisjonell ertestuing skal lages.
500 g, 3-4 porsjoner.

Fl?tesaus
Fl?tesausen er god og fyldig fordi den er avrundet med nettopp fl?te. Pr?v den til kalkun, kylling og annet lyst kj?tt.
500 g, 3-4 porsjoner.

Julesaus med nellik og muskat
Det duftet ordentlig av jul da kokkene komponerte denne sausen. Nellik og muskat f?r frem julestemningen. Den smaksrike sausen passer godt til kraftig mat som ribbe og medisterkaker.
500 g, 3-4 porsjoner.

Nye julemiddager
F?rjulstiden er en av ?rets mest hektiske perioder. Midt i ?rsinnspurt og juleforberedelser er det mange som gjerne vil kose seg med den gode, tradisjonsrike julematen.
440.000 porsjoner med ferdig julemat som pinnekj?tt, lutefisk og juletallerken ble sendt ut fra Fjordland til et julesultent marked i fjor. I ?r suppleres menyen med to nye julemiddager;
Julep?lse med r?dk?l og poteter
Julep?lse er tradisjon for mange i adventstida. Enda enklere blir denne middagen n?r Fjordland har laget b?de p?lse og tilbeh?ret ferdig.
Julep?lse med r?dk?l og poteter, 500g.

Express julemiddag
For f?rste gang har Fjordlands kokker laget en julemiddag i serveringsklar emballasje. Etter fire minutter i mikroen kan medisterkake og julep?lse i brun saus med r?dk?l og poteter nytes
rett fra emballasjen. Uten b?de oppvask og tilbereding blir det ikke enklere.
Julep?lse med r?dk?l og poteter, 457 g.

I tillegg til de nye middagene best?r Fjordlands ferdige julemiddager av pinnekj?tt, lutefisk, juletallerken og kalkun.

Fjordlands misjon er ? gi deg gode m?ltidsopplevelser som gj?r dagen b?de enklere og bedre.

hastags:

#fjordland julemat

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy