Hyller kaffepausen med unikt norgesmesterskap

Ta vare p? sommerens avslappede modus etter ferien! – Kaffepausen er viktigere enn mange kanskje tenker over, sier leder Marit Lynes i Norsk Kaffeinformasjon, som n? inviterer deltakere til ?rets mest avslappende mesterskap ? NM i Slappa.
I slutten av august er det igjen klart for norgesmesterskapet der den beste oppladningen er en god og lang sommerferie! Under NM i Slappa er m?let ? oppn? lavest hvilepuls mens du ligger i en hengek?ye etter ? ha drukket en kopp kaffe.
Med NM i Slappa ?nsker vi ? oppfordre alle til ? ta med seg den gode ferieflyten n?r hverdagen og arbeidet starter opp etter sommeren, sier Lynes.
– Mange nordmenn holder et h?yt tempo med en rekke aktiviteter i hverdagen. B?de i ferier og arbeid er det viktig ? stoppe opp og slappe av. Derfor arrangerer vi, som en hyllest til kaffepausen, Norges uoffisielle mesterskap i avslapning, sier lederen i Norsk Kaffeinformasjon (NKI).
Deltakerrekord
?rets NM-finale foreg?r i Oslo 31. august, og arrangmentet starter med delfinaler i Bergen og Trondheim dagene f?r. NM i Slappa arrangeres for sjuende gang og har blitt stadig mer popul?rt.
– Deltakelse i mesterskapet krever kun at man m?ter opp, og i fjor ble det ny rekord med over 250 deltakere i finalen der folk storkoste seg og kaffen gikk ned p? h?ykant. Det er utrolig hyggelig ? st? for et arrangement som s? mange synes det er g?y ? delta p?, sier NKI-lederen.
Pauser ?ker effektiviteten NM i Slappa er ment som en hyllest til kaffepausen. Nordmenn er i verdenstoppen i kaffekonsum, og kaffepausen representerer et viktig avbrekk i hverdagen for mange. Hvert ?r importeres vel 40 000 tonn kaffe til Norge. Det utgj?r rundt 160 liter ferdigbrygget kaffe per nordmann.
– En god kaffepause kan v?re et enkelt, men virkningsfullt botemiddel mot stress. Ved ? legge bort jobben og fokusere p? ? nyte kaffen i fem minutter, blir du b?de avslappet og fokusert. S? selv om kaffe har en oppkvikkende effekt, kan en ordentlig kaffepause redusere stress, sier Lynes.
Det er ogs? god helsemessige gevinster ved ? drikke kaffe. If?lge seniorprofessor i epidemiologi Dag S. Thelle indikerer nyere studier p? at kaffe har en rekke gunstige fysiologiske effecter. Studier viser ogs? at personer som evner ? ta seg en pause innimellom er de mest friske og effektive, og holder ut lengre.
– Med tanke p? den fysiske helsen kan du trygt drikke kaffe med god samvittighet, understreker Marit Lynes.
Alle kan v?re med
NM i Slappa er for alle, og deltakere opp til 82 ?r har v?rt med tidligere ?r. Det eneste du trenger ? gj?re er ? m?te opp, nyte en valgfri kopp kaffe, legge deg noen minutter i hengek?ya mens en sykepleier m?ler hvilepulsen din.

Fjor?rets vinner var Anne Lise Byberg fra Bergen med en hvilepuls p? 49.
F?lg arrangementet p? facebook.com/kaffepausen – eller legg ut bilder av dine kaffepauser p? Instagram #kaffepausen, s? er du med i trekningen av en flott kaffe-premie! Les mer p? www.kaffe.no
Kontaktpersoner:
Norsk Kaffeinformasjon, daglig leder Marit Lynes, tlf. 23 13 18 50, mobil 480 40 862
Espresso Mobile, daglig leder Arild Johnsen, mobil 901 68 468
Bildetekster: BT1: ?rets mest avslappede mesterskap ? NM i Slappa – arrangeres for sjuende gang og samler stadig flere deltakere. Her fra fjor?rets finale p? Aker Brygge i Oslo. Foto: NKI
BT2: Under NM i Slappa er m?let ? oppn? lavest hvilepuls mens du ligger i en hengek?ye etter ? ha drukket en kopp kaffe, og mens sykepleiere m?ler pulsen din. Her fra fjor?rets arrangement p? Aker Brygge i Oslo. Foto: NKI
BT3: Ta vare p? sommerens avslappede modus etter ferien, og bli med p? ?rets NM i Slappa. Finaler i Bergen, Trondheim og Oslo. Foto: NKI
Dette er NM i Slappa:
* Norsk Kaffeinformasjon, i samarbeid med Espresso Mobile, arrangerer NM i Slappa for sjuende ?r p? rad.
* Delfinaler arrangeres p? Festplassen i Bergen 27. august og p? Trondheim Torg 29. august.
* Vinnere av delarrangementene i Bergen og Trondheim inviteres til NM-finalen i Sofienbergparken i Oslo l?rdag 31.august.
* N? s?ker Norsk Kaffeinformasjon etter avslappede personer i alle aldre og fra alle landsdeler, som vil delta i ?rets NM. Oppm?te er eneste krav for deltakelse.
* Norsk Kaffeinformasjon s?ker ogs? sykepleiere/sykepleierstudenter som kan m?le deltagernes hvilepuls. Ta kontakt med [email protected]
* Den som oppn?r lavest gjennomsnittlig puls i l?pet av 5 minutter vinner.
* Vinneren av ?rets NM i Slappa f?r trofeet ?Den forgyllede kaffetrakter? og ett ?rs gratis forbruk av kaffe.
Kaffe:
* Kaffe er den drikken vi drikker mest av i Norge, etter vann fra springen. Den norske kaffedrikkeren inntar i gjennomsnitt fem kopper om dagen.
* If?lge en unders?kelse gjennomf?rt av Manpower Work Life blir du mer effektiv p? jobben hvis du tar seg en kaffepause og skravler med kolleger. Det samme viser en unders?kelse for Hewlett-Packard.
* En studie fra Universitetet i Tel Aviv i Israel viser at kaffepausen, som bidrar til godt arbeidsmilj? og givende sm?prat, forlenger livet til arbeidstakerne.
* Med kortere kaffepauser som kombineres med jobbsamtaler og probleml?sning utvikles kaffepausenes tradisjonelle rolle som et pusterom fra arbeidsoppgavene, til ? bli en del av selve arbeidet, viser en nordisk studie gjennomf?rt for Nestlé International i 2010.
* If?lge forsker Asbj?rn Grimsmo ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) er kaffepauser viktig b?de for produktiviteten og trivselen blant det ansatte.
Norsk Kaffeinformasjon:
Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. V?rt form?l er ? arbeide for et h?yest mulig kvalitetsniv? p? kaffe i Norge i alle ledd, b?de p? den ferdig brente r?varen vi kj?per i butikken, og p? det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og p? utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er n?ringens n?ytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.
Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. V?rt form?l er ? arbeide for et h?yest mulig kvalitetsniv? p? kaffe i Norge i alle ledd, b?de p? den ferdig brente r?varen vi kj?per i butikken, og p? det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og p? utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er n?ringens n?ytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.
Vedlagte filer
Word-dokument

Authors

Related posts

Top