God mat til p?ske

P?ske og mat h?rer godt sammen, og mange legger litt ekstra tid ned i p?skematen. – Lam er tradisjonelt en rett som serveres under p?skeh?ytiden, men det finnes ogs? andre retter som egner seg til p?skebordet, forteller matfaglig konsulent i Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Marianne Hayes Antonsen.
Her serverer hun sine beste p?sketips.

Lam og choritzo empanadillas
Her kan man ogs? f? brukt litt av lammekj?ttet som er igjen etter p?skelammesteken. Disse sm? empanadillasene kan serveres som en snack, en liten forrett eller som en av sm?rettene i et tapasm?ltid. Retten er popul?r i S?r-Amerika, Spania og Portugal.
Klikk her for Oppskrift p? empanadillas
Saftige kyllingl?r i kremet saus
Herlig saftige kyllingl?r, laget med en god kremet saus til. Her er det mange valgmuligheter n?r det kommer til tilbeh?r. Ris, poteter, couscous. Alt etter smak og tilgang.
Klikk her for Oppskrift p? saftige kyllingl?r
Spr?stekte kyllingbryst med tortillachips
Panering kommer av det latinske ordet ‘panis’ som betyr br?d. I denne oppskriften har vi gjort en liten vri og brukt tortillachips og kavring istedenfor br?dsmuler. Sammen med lime og tacokrydder blir denne retten med andre ord litt mer eksotisk i smaken.
Klikk her for Oppskrift p? spr?stekte kyllingbryst
Middelhavspai
Et tynt skall med mye godt; pai, selvf?lgelig. Denne oppskriften er inspirert av middelhavskj?kkenet, og har herlig fetaost og timian i seg. Om du skal tilbringe p?sken p? fjellet eller i byen smaker denne like godt etter en g?tur eller skitur.
Klikk her for Oppskrift p? middelhavspai
Yoghurtbr?d
Duften av nybakt br?d kaller p? minnene og et godt br?d h?rer med p? p?skebordet. Dette br?det er sunt og godt og smaker fortreffelig med en osteskive p? eller som tilbeh?r til supper eller andre middagsretter.
Klikk her for Oppskrift p? yoghurtbr?d

– Helsemyndighetene anbefaler daglig inntak av magre meieriprodukter for
? dekke kroppens behov for viktige n?ringsstoffer. Produktene med h?yere
fettinnhold fungerer godt som smakstilsettere i mat, avslutter Hayes Antonsen i Melk.no.

Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er et kompetansesenter innen norsk melk og meieriprodukter. Vi har kunnskap innen ern?ring, tilberedning av mat og undervisning, og driver merken?ytral informasjonsvirksomhet. Les mer p? www.melk.no

Authors

Related posts

Top