God mat for Ungbos unge p? Geitmyra matkultursenter

Mange unge som flytter for seg selv ender fort med lettvinte og kanskje ikke fullt s? sunne l?sninger n?r det kommer til mat. Dette gj?r n? Geitmyra matkultursenter og Ungbo noe med og inviterer 10 av Ungbos beboere p? kurs for ? l?re ? lage enkel og god mat.

Ungbo er Oslo kommunes boligtilbud til unge som p? s?knadstidspunktet er mellom 17 og 23 ?r og har problemer med ? etablere seg p? det ordin?re boligmarkedet. For de fleste av beboerne er Ungboboligen deres f?rste erfaring med ? bo for seg selv og ? m?tte lage sin egen mat.
Kurset er et samarbeid mellom Ungbo og Geitmyra matkultursenter for barn, og g?r over tre tirsdagskvelder mellom kl 18.00 og 20.30. Deltagerne skal l?re ? lage r?varebasert, god mat med fisk, kj?tt og gr?nnsaker. P? kurset l?rer ogs? deltagerne hvordan de kan f? mest og best mulig mat for pengene n?r de handler i butikken og hva slags utstyr man trenger for ? lage god mat. M?let er at de unge skal f? et mer bevisst forhold til maten de spiser, hvor mye penger de bruker p? mat, og selvsagt at de skal l?re hva som skal til for at maten skal smake supergodt!
?Jeg husker godt hvordan det var ? flytte p? hybel da jeg var 16?, sier May Britt Stormoen, l?rer og kursholder p? Geitmyra matkultursenter. ?Det var spennende ? skulle klare seg selv, men jeg skulle ?nske jeg hadde visst mer om hvordan man spiste godt og sunt for mindre penger. Ikke minst hadde det v?rt g?y ? kunne imponere venner med god mat!?
For mer informasjon ta kontakt med Magnus Thorvik, prosjektleder p? Geitmyra matkultursenter for barn: 97009167, [email protected]
Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors

Related posts

Top