– Gi barn skikkelig mat, helmelk og sm?r – dropp lettproduktene!

MAT MED MYE N?RING: Det er enklere ? lage skikkelig mat selv, mye enklere enn de fleste tror. Kostholdsr?dgiver og trebarnsmamma Monique Forslund viser i boken “Ren, naturlig og hjemmelaget mat for glade og rolige barn”, hvordan det kan gj?res. Oppskriftene kan passe for liten og for stor, den r?de tr?den er at all maten skal gi stabilt blodsukker – ingen svingninger som gir rastl?se og ukonsentrerte barn …
Vil du ha harmoniske barn? Monique mener l?sningen er ? kvitte seg med redselen for det naturlige fettet. – Da vi begynte med lettprodukter, da kom fedmen. F?r lettproduktenes inntog p? -80 og -90-tallet, var fedme sv?rt sjeldent. N? ser vi stadig flere sm? barn gode og runde, allerede f?r de begynner p? skolen! – Jeg skal gj?re mitt for ? snu denne utviklingen, sier Monique som er utdannet Montessori-pedagog, og p? fritiden gir kostholdsveiledning og treningstimer (Zumba!)
– Vi m? ikke v?re redd for ? gi barna v?re sunt, naturlig fett. 52% av morsmelken er fett, hvorfor skal sm? barn plutselig f? skummet melk? Det er jo ingen som helst logikk i det! Selv bruker Monique mye kokosfett, som flere mener har mange helsebringende virkninger, hos henne slipper ingen lettprodukter inn p? kj?kkenet.
Hun f?r st?tte av blant annet lege og spesialist i allmenn medisin, Andreas Eenfeldt, en av Skandinavias mest profilerte leger som jobber med ern?ring til daglig. – Hvorfor skal vi gi barna sukrede frokostblandinger som ikke metter, sp?r han i boken. Stadig flere leger og forskere innser at frykten for naturlig fett er grunnl?s, men likevel dominerer fremdeles lettproduktene. Det er p? tide at foreldrene stanser opp, og tenker selv. Fett er ikke farlig, sier Eenfeldt, men for mye karbohydrater er det – det gir rastl?se barn som har vanskelig for ? konsentrere seg p? skolen.
Ern?ringsterapeut Siv Hauge i Sunt hjem, holder kostholdskurs for blant annet foreldre. – Barna fortjener skikkelig mat, vi m? bestemme oss for et bevisst, naturlig kosthold, og serverer gjerne hjemmelaget mat, dropp poser, juks, pizza og kjemikalier, sier Siv Hauge som selv har to barn.
– Fristelsene er der ute hele tiden, overalt, hele d?gnet. Hvis ikke vi som foreldre skal gi barna skikkelig mat, hvem skal gj?re det da? 7-11 eller McDonalds? – Nei, vi foreldrene m? ta ansvar, og boken til Monique kan v?re en god hjelp, sier Siv.
– Vi lager nesten alt hjemme og fra bunnen av, sier Anders Kindberg (32) som til daglig jobber med ungdomsskoleelever og ser hva mange spiser i l?pet av en dag. – Jeg har en liten datter, og venter snart tvillinger. Det er ikke s? vanskelig ? lage maten selv, det er faktisk g?y og det gir en god selvf?lelse. Jeg vet jeg gir datteren min sunn mat. Og barna fortjener det, det er s? hyggelig n?r datteren min er med meg p? kj?kkenet og hjelper til med for eksempel hjemmelagde kj?ttboller og blandede gr?nnsaker, sier Anders.
“Ren, naturlig og hjemmelaget mat” er den eneste boken med oppskrifter p? barnemat i “god, gammel stil”, med ekte sm?r og fl?te. Det gir mange oppskrifter med god smak, stabilt blodsukker og legger grunnlaget for konsentrerte og rolige barn, Sukker, stivelse og halvfabrikata slipper ikke inn. Det gir ikke grunnlag for konsentrerte barn …
Ta kontakt med forlaget for kontakt med forfatteren, anmeldereksemplarer, bilder eller annet materiale. Boken lanseres 10.09.
Pressekontakt: Jan Mesicek, tlf. 93 00 99 22 jm (a) lillemaane.no
For spesielle henvendelser om pressemateriell, ta kontakt med pressekontakten direkte.
Om Forlaget Lille M?ne:
Vi jobber med ? hjelpe folk til ? tenke selv, ? forbedre sine liv og ? f? en bedre helse. V?re tusenvis av takknemmelige lesere inspirerer oss til innovasjon og nytenkning.
Forlaget Lille M?ne ble etablert h?sten 2004, og vi har siden oppstarten gitt ut gripende, underholdende og tankevekkende b?ker. Alle b?kene har som fellestrekk at de appellerer til det tenkende og f?lende mennesket. I 2007 fant vi v?r nisje i kostholdslitteratur, vi skal lage b?ker som hjelper deg ? leve sunnere!

Authors
Top