Geitmyra matkultursenter for barn fikk Oslo milj?pris for 2013

Geitmyra matkultursenter for barn har f?tt Oslo milj?pris for 2013 fra Oslo kommune. Geitmyra matkultursenter f?r prisen for innsatsen de gj?r for ? gi barn og unge kunnskap om maten de spiser og for ? l?re barn og unge om b?rekraftig mat gjennom praktisk erfaring.
Geitmyra matkultursenter driver undervisning gjennom skole, barnehager, fritidskurs, sommerskole, kurs i ?kologisk spedbarnsmat og de har ?pen g?rd-arrangementer og andre aktiviteter.
Pressetreff:
I forbindelse med prisutdelingen inviteres det til pressetreff p? Geitmyra matkultursenter i dag, mandag 10. juni, kl. 14.00. Faglig ansvarlig for senteret, Andreas Viestad og Byr?d for milj? og samferdsel, Ola Elvestuen vil v?re tilstede p? pressetreffet.
Oslo milj?pris gis til noen som ved sin milj?innsats kan framst? som et godt eksempel for andre. Dette kan man v?re ved ? ha gjort en innsats over tid, v?re en pionér p? omr?det eller ha gjort noe som har gitt betydelige resultater. I ?r g?r alts? prisen til Geitmyra matkultursenter for barn.
?Vi er sv?rt glade for ? motta milj?prisen. Geitmyra matkultursenter representerer p? mange m?ter den nye gr?nne byen, med fokus p? milj?vern og b?rekraft. Det ? l?re barn om dyrking, sanking av ville vekster og matlaging med sunne og gode b?rekraftige r?varer er viktig for at barna skal bli i stand til selv ? ta gode matvalg, sier faglig ansvarlig Andreas Viestad i forbindelse med prisutdelingen.
I sin begrunnelse sier juryen blant annet:
Geitmyra matkultursenter har et ?kologisk bruk med Debio-sertifisering og egen gartner med utdanning innenfor ?kologisk og biodynamisk landbruk. Undervisningen forklarer ?kologi i
praksis og barna ser at kompost og h?ner omdanner matrester og hageavfall til n?ring for nye vekster. Det som ikke dyrkes selv kj?pes ?kologisk der det er mulig. Menyen og undervisningen tilpasses sesongen og norske rotgr?nnsaker brukes flittig. Det gir mulighet til ? bruke lokalt produserte gr?nnsaker, ogs? p? vinteren. Geitmyra har ogs? egne bikuber med bier som pollinerer gr?nnsaker
og frukttr?r. I tillegg til skoleundervisningen arrangerer vi egne kurs i ?kologisk spedbarnsmat.
I sin tildeling har juryen ogs? lagt vekt p? at Geitmyra matkultursenter bruker byen aktivt og er opptatt av artsmangfoldet i byen. Ville vekster brukes i undervisningen hele v?ren og barna l?rer ? ivareta
naturen rundt seg.
Gjennom inspirerende undervisning gjennom skole og fritidskurs erfarer barna selv at hvordan maten produseres er viktig b?de for de som spiser den og milj?et p? kloden.
Hele juryens begrunnelse kan leses p? www.miljo.oslo.kommune.no kl. 10.30 10. juni.
Ta gjerne kontakt for intervju:
Lene Gjelsvik, daglig leder Geitmyra matkultursenter for barn 982 57 582.
For ytterligere informasjon om Oslo milj?pris, ta kontakt med Cecilie Bergmann 976 19 523 (Seniorr?dgiver milj?informasjon, Bymilj?etaten, Oslo kommune)
Adressen til Geitmyra matkultursenter for deltagelse p? pressetreff: Geitmyra g?rd, T?senveien 2.

Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors

Related posts

Top