Frisk spesialitet i butikkhyllene

Gründer og bonde Hans Arild Gr?ndahl trodde ikke det var mulig for noen ?r siden, men hard jobbing og tro p? eget produkt har gjort at han har lyktes. N? er den lokale og ?kologiske ferskosten Nýr p? plass i utvalgte NorgesGruppen-butikker.
– Samarbeidet med NorgesGruppen inneb?rer at forbrukere som f?r kun fikk Nýr n?r de var ute og spiste n? f?r muligheten til ? kj?pe i butikk og bruke det hjemme. Nýr har blitt etterspurt flere steder i Norge og jeg er veldig glad for at NorgesGruppen og MENY/ULTRA har ?pnet opp for salg i ?stlandsregionen, sier Gr?ndahl.
Han er b?de kry, stolt og glad, og refererer ogs? til kuene p? g?rden. Gründeren og bonden er nemlig en ihuga forkjemper for at de 21 melkekyrne som bidrar til produktet Nýr skal ha det bra, der p? Gr?ndalen G?rd i Nes i Akershus. Og han snakker mye og varmt om lykkelige kuer med glimt i ?yet.
– Kuene her p? g?rden har kalven hos seg i to m?neder etter f?dselen, kua f?r rett og slett lov til ? v?re mor. Det gj?r noe med kvaliteten p? melken, og er med p? ? gj?re Nýr til Nýr. Jeg er begeistret over at NorgesGruppen bidrar til ? tilgjengeliggj?re en ferskost av melk fra lykkelige kuer.
Siri Hansen-Barry er kategoriansvarlig for flytende meieri og ost i MENY/ULTRA og har jobbet med Hans Arild Gr?ndahl og produktet Nýr i lang tid.
– Dette er et kvalitetsprodukt som f?r det kom ut i butikk har f?tt gode skussm?l og var godt kjent i kokkebransjen. Produktet er unikt p? smak og har mange bruksomr?der, noe vi i MENY/ULTRA ogs? ?nsker at kundene v?re skal f? ta del i, sier Hansen-Barry.
Det handler om ? spre matglede og ? tilby forbrukerne produkter som kan bidra til dette ? gjerne servert med en god porsjon engasjement og skaperkraft.
– Forbruker er nok mer bevisst historien rundt varen og verdien dette gir enn tidligere. Produkter fra mindre produsenter er varer som har en veldig bra kvalitet og som oftest er et h?ndverk. Hans Arild og Nýr er et godt eksempel p? dette; flotte, grunnleggende verdier n?r det gjelder dyrevelferd og sitt eget g?rdsmeieri hvor han personlig legger h?nd p? verket, sier hun.
Nýr er tilgjengelig i alle ULTRA-butikkene, p? Jacob?s og Centra Colosseum og p? MENY Colosseum , MENY Bj?lsen, MENY Sk?yen, MENY R?a og MENY CCvest. Kanskje vil ogs? flere butikker MENY-butikker tilby produktet p? sikt. Og i mens vi venter er det stadig lykke p? Gr?ndalen g?rd i Akershus.
– Det er mye jobb, men f?les helt riktig, b?de for kuene og meg. Jeg m? jo ogs? nevne at jeg har f?tt mye hjelp av kona og familien i produksjonen, uten dem hadde det ikke g?tt, sier den engasjerte gründeren og bonden.
Visste du at Nýr ogs? har f?tt Spesialitetsmerket? Form?let med merkeordningen Spesialitet er ? bidra til st?rre mangfold og verdiskaping i norsk matproduksjon. Det er stiftelsen Matmerk som forvalter merkeordningen.
http://www.norgesgruppen.no/VI GIR DEG EN BEDRE HVERDAG

Authors

Related posts

Top