Flere lokalprodusenter i butikk

NorgesGruppen har rundt 400 lokale produsenter med om lag 2000 produkter representert i sine butikker ? stadig kommer flere til.
I MENY-butikkene i Telemark jobber de aktivt for ? knytte til seg lokalmat fra produsenter i hjemfylket.
– Per i dag jobber vi med tjue produsenter som tilbyr lokale kvalitetsprodukter. Vi har mye spennende p? gang, s? f?r ?ret er omme kan kundene trolig nyte godt av et enda bedre lokalvareutvalg i v?re butikker, sier ferskvarekonsulent John Larsen.
?kning i salget
I ?r kj?per nordmenn lokalmat for mer enn tre milliarder kroner, det er 8,4 prosent mer enn i fjor. Lokalmat ?ker dobbelt s? fort som matmarkedet ellers, viser tall fra Matmerk. Det merker butikksjef Thomas Holen p? MENY Saga i Telemark godt.
– Kundene er nysgjerrige og ?pne for ? smake p? nye varianter med egenart. Lokale varer er etterspurt i butikken og selges fort ut, sier han.
Utsolgt f?rste uken
Spekemat, bakverk, fisk, kylling, p?lser, drikkevarer og frukt, butikken har lokalmat i mange kategorier. I september var Fjellbryggeriet p? plass i butikken med sine lokale ?l-varianter – og bare i l?pet av den f?rste uken ble hele bestillingen utsolgt.
– Overveldene, sier lokal brygger Aasmund Rinde og legger til at det er g?y at kundene ser verdien av h?ndtverket og jobbingen som ligger bak.
Snart er det hjemmelagde ?let fra Fjellbryggeriet i salg i alle MENY-butikkene i Telemark.
– Jeg og kona driver sammen, og har begge jobber ved siden av. Selv om det blir brygging b?de kveld og natt for ? m?te ettersp?rselen, er det utrolig g?y. Vi har f?tt en flying start gjennom samarbeidet med NorgesGruppen, sier han.
http://www.norgesgruppen.no/VI GIR DEG EN BEDRE HVERDAG

Authors
Top