Fjordland blir gr?nnere

N? blir det enda mer gr?nnsaker i Fjordlands ferdigmiddager. Med utgangspunkt i et stort forskningsprosjekt, har Fjordland som m?l ? utvikle nye, spennende retter med flere, bedre og nye sorter norske gr?nnsaker.
Fjordlands middagstallerkener blir gr?nnere framover. Gjennom forskningsprosjektet NorGr?nnSousVide vil Fjordland finne frem til nye og optimale sorter gr?nnsaker til nye, spennende og smakfulle ferdigmiddager. I tillegg skal Fjordland ?ke gr?nnsaksandelen i middagsrettene.
? Gr?nnsaker er ikke bare viktig med tanke p? sunnhet og helse, gr?nnsaker er godt og gj?r middagen spennende, sier ?ivind Fosvold, kokk i Fjordland og leder for prosjektet. Selve forskningen er blitt ledet av seniorforsker Gunnar Bengtsson ved Nofima p? ?s.
? N?r vi lager nye retter er det en betingelse at r?varene vi bruker skal bli like smakfulle og n?ringsrike som n?r man tilbereder de samme r?varene hjemme p? eget kj?kken, forteller ?ivind Fosvold.
? Forskjellen p? hjemmelaget mat og Fjordlands retter er f?rst og fremst at Fjordland ikke koker maten i en kjele, men bruker en metode som heter sous vide. Vi legger r?varene i poser og varmebehandler dem sk?nsomt i vann og damp. P? den m?ten bevarer vi den gode smaken, og alle n?ringsstoffene ivaretas enda bedre enn n?r man koker i kjele hjemme. De norske rotgr?nnsakene blir veldig bra n?r de tilberedes med sous vide-metoden. Gulr?tter, purre, hvitk?l og k?lrot er blant de norske gr?nnsakene Fjordland bruker i dag. Vi jobber n? med ? finne frem til nye sorter som kan bli minst like gode, forteller ?ivind Fosvold.
Kvaliteten p? eksisterende gr?nnsaker skal ogs? ?kes. I mange av Fjordlands middager er den tradisjonelle m?ten ? koke gr?nnsaker p? fulgt. I det moderne kj?kken g?r utviklingen fra godt kokt til fastere gr?nnsaker og fokus p? frisk farge. ? Du kan dermed ogs? se frem til en forbedring av dagens gr?nnsaker, forteller ?ivind Fosvold.
Forskningsprosjektet har involvert alle ledd, fra leverand?r av fr?, til bonde og h?sting av gr?nnsakene, og til slutt produksjon av ferdige retter.
Ved siden av Fjordland og Nofima deltar Fjordkj?kken, Findus Norge og NORGRO. Prosjektet finansieres av Forskningsr?det og med egeninnsats av de deltagende bedriftene.
? Flere av fors?kene har gitt gode resultater. Vi er derfor overbevist om at det snart vil komme nye spennende retter fra oss, avslutter ?ivind Fosvold.

Fakta
Fjordland er prosjekteier og ?ivind Fosvold, kokk i Fjordland, er prosjektleder
Seniorforsker Gunnar Bengtsson ved matforskningsinstituttet Nofima leder forskningen
Prosjektdeltakere: Fjordland, Fjordkj?kken, Findus Norge, NORGRO, Nofima
Prosjektet finansieres av Forskningsr?det og med egeninnsats av de deltagende bedriftene
Prosjektet har g?tt over tre ?r og avsluttes i juni 2014

Fjordlands misjon er ? gi deg gode m?ltidsopplevelser som gj?r dagen b?de enklere og bedre.

Authors

Related posts

Top