Dietter

DHA er den viktigste omega 3-fettsyren

Det finnes to dominerende fettsyrer i omega 3; DHA og EPA. Nyere forskning viser at DHA er viktig for at hjernen og kroppen skal fungere optimalt. DHA er den dominerende omega 3-fettsyren i vitale organer, spesielt i hjernen, ?yne og nervevev.
Godkjent helsep?stand
Det europeiske matsikkerhetsorganet, EFSA, har godkjent en rekke helsep?stander for DHA og omega 3, som for eksempel ? opprettholde normale funksjoner i hjernen, syn, og hjerte. Kroppen kan enkelt omdanne DHA til EPA, men kun veldig sm? mengder av EPA kan omdannes til DHA (1).
DHA og hjernen
Hjernen er det mest fettrike organet i kroppen og inneholder minst 20 ganger mer DHA enn EPA. Studier viser at inntak av DHA er viktig for hukommelse, konsentrasjon, l?reevne og probleml?sning (2, 3, 4).
DHA og ?ye
?yets netthinne inneholder minst 20 ganger mer DHA enn EPA. Daglig inntak av DHA har positiv effekt p? ?yet (3).
Ekstra DHA for ammende og gravide
Ammende og gravide kvinner b?r tilf?re kroppen ekstra DHA for at fosteret og spedbarnets hjerne og ?yne skal utvikles normalt (5).
Nyhet – omega 3 med ekstra h?y andel DHA
De fleste omega 3-produktene inneholder altfor lite DHA i forhold til EPA. Sjekk hvor mye DHA du f?r for pengene neste gang du kj?per omega 3.
? VitoMaris har mer enn dobbelt s? mye DHA som de fleste omega 3-produkter p? markedet.
? VitoMaris omega 3 kommer fra den b?rekraftige kilden calamaris, som er naturlig rik p? DHA.
? VitoMaris inneholder anbefalt dagsdose omega 3, 1000 mg. Av dette er 677 mg DHA og 259 mg EPA.
Referanser
1. Grimsgaard S, Bonaa KH, Hansen JB, Myhre ES: Effects of highly purified eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid on hemodynamics in humans. Am J Clin Nutr 1998;68:52-59.
2. van Kuijk FJ, Buck P: Fatty acid composition of the human macula and peripheral retina. Invest Ophthalmol Vis Sci 1992;33:3493-3496.
3. EFSA Panel on Dietetic Products NaAN: Scientific opinion of health claims related to DHA; EFSA journal, 2010, p 1734.
4. Fontani G, Corradeschi F, Felici A, Alfatti F, Migliorini S, Lodi L: Cognitive and physiological effects of Omega-3 polyunsaturated fatty acid supplementation in healthy subjects. Eur J Clin Invest 2005;35:691-699.
5. Commission Regulation(EU) No 440/2011 of 6 May 2011 . 6-5-2011. Ref Type: Report
Om VitOmega
VitOmega utvikler og selger kosttilskudd med naturlige ingredienser som har dokumentert effekt. Vi f?lger EU`s regler for dokumentasjon av godkjente helsep?stander (EFSA). Vi har strenge interne kontroller i alle ledd av verdikjeden. Alle kosttilskudd er produsert i henhold til kravene i Good Manufacturing Practice, som har en meget streng praksis i forhold til kvalitet og testing.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy