Derfor b?r du drikke r?dvin i sommer

Om v?ren blir det lettere i v?ret, vi f?r overskudd og bytter ut tunge middagsretter med lettere kj?tt og salater. Snart inntar vi flere m?ltider ute p? terrassen ? og om ikke lenge venner vi oss til synet og lukten av ferske reker. Til slike stemninger er det klassisk ? tro at hvitvinen h?rer hjemme. Men trenger det v?re s?nn?

Tankegangen om at r?dvin og hvitvin passer til ulike typer mat henger igjen fra gamle sedvaner om ? harmonisere maten med drikke. En tommelfingerregel for vinkjennere og vinprodusenter er nettopp tuftet p? denne ideen; r?dvin har gjerne sterkere smaker og passer derfor bedre til kraftigere, tyngre mat. Kombinerer du sterk vin til lettere mat er det fare for at vinen overd?ver maten. P? samme m?te er hvitvin en naturlig f?lgesvenn til lettere mat fordi vinen har en enklere struktur og mildere smak.
Det handler om tanninstruktur
Det finnes likevel r?dviner som kan passe bra til lett sommermat. Hvorfor er det s?nn? Dette henger sammen med tanninstrukturen i vinen. Tanniner gj?r at vinen oppleves noe besk og kraftig, og som skaper en f?lelse av t?rrhet i munnen. De stammer fra drueskall og druesteiner og er vesentlige for at vinen skal utvikle seg. Samtidig bidrar de til konservering. Dyktige vinprodusenter jobber med ulike teknikker for ? utfordre tanninene i vinen. Eksempelvis kan man tilsette oksygen for ? gj?re strukturen st?rre ? da blir smaken bl?tere, og vinen vil oppleves lettere og rundere i smaken.
Corvina – en bl?t r?dvin fra klassiske Veneto
Corvina fra Antiche Terre er et eksempel p? en ?bl?tere r?dvin? som passer godt til sommermaten. Duften er fruktig og man fornemmer blant annet kirseb?r og bj?rneb?r. Ettersmaken er saftig leskende og frisker opp ganen. N?r innh?stingen er ferdig bl?tgj?res druene i et par dager. Etterp? fjernes drueskallene og mosten gj?rer i st?ltanker. Dette gir en bl?t og frisk r?dvin.
Vinhuset Antiche Terre ble grunnlagt i 2000 og ligger i Nord-Italia i Veneto – et klassisk vinomr?de. Produsenten lager mange forskjellige typer r?dvin og hvitvin. Corvina er en av deres mest kjente viner. I mange generasjoner leverte de druer til andre st?rre vinhus i omr?det. Med utgangspunkt i sine gode vinmarker startet de s? sitt eget vinhus.
Antiche Terres Corvina har mottatt hederlig omtale i den norske pressen:
?Prisgunstig, b?rpreget og ungdommelig italiener med friske dufter av kirseb?r, moreller, mandler og blomster. Vinen er slank og fruktig med fin syre og lang, saftig ettersmak.? Terningkast 5, Dagsavisen – Mai 2013
?Middels kraftig, r?dlilla farge. Friske, m?rke moreller i duften. Saftig og god smak der det g?r i frisk frukt sammen med noe bakst. Deilig og frisk avslutning. Server ved 14-15 grader til lette kj?ttretter og hvit fisk.? Terningskast 6, 84 poeng, Rogalands Avis – Sept 2010.

Fors?k en bl?t r?dvin til ditt neste m?ltid p? terrassen. Christer Berens ?Nytelser? er en samling av enkle og gode oppskrifter som passer godt til b?de hvitvin og r?dvin.
Produktinformasjon
Antiche Terre Corvina
Pris: 115,-
Varenummer: 5220101
Sortiment: Basisutvalget
Omr?de: Veneto

Vinkilden AS ble opprettet i 2000. V?r visjon har siden den gang v?rt ? spre kunnskap om mat og vin samt gi inspirasjon til ? finne ekte mat- og vinglede. Vi jobber i dag i stor grad med ? videreformidle Christer Berens lidenskap for vin, samt alle hans prosjekter.

Authors
Top