Mat

Cathrine har Norges laveste kaffepuls

Oslo: Cathrine Hoelstad fra Nesodden slappet best av i hengek?ya etter en kopp kaffe og vant l?rdag NM i Slappa med en hvilepuls p? 49.
For ?ttende ?r p? rad inviterte Norsk Kaffeinformasjon til ?rets mest avslappende mesterskap, og et stort publikum tok i helgen turen til nyrenoverte Aker Brygge og for ? nyte en kopp kaffe, la tankene flyte og lytte til hvilepulsen.
– Dette var totalt uventet, og veldig morsomt. Mens jeg slappet av i hengek?ya lot jeg blikket hvile ut over sj?en og det er jo avslappende i seg selv, smilte Hoelstad etter at NM-seieren var i havn.
I finalen slo Cathrine blant annet ut Bergens delfinalevinner Alexander Hoel, og Tor Urdalen fra Trondheim-finalen tidligere i h?st.
Samler kaffeelskere
Det uoffisielle norgesmesterskapet i Slappa samler hver h?st voksne og unge kaffeelskere som kjemper om ? oppn? lavest hvilepuls liggende i en hengek?ye etter ? ha drukket en kopp kaffe, og mens en sykepleier m?ler kaffepulsen.
Med NM-seieren i boks innkasserer Cathrine Hoelstad ett ?rs gratis forbruk av kaffe, kaffemaskin godkjent av Norsk Kaffeinformasjon samt seierstrofeet ?Den forgyllede kaffetrakter?.
– Det g?r med en hel del kaffe hjemme hos oss, b?de caffe latte og svart kaffe, s? dette var helt topp, jublet Slappa-vinneren.
Kaffepause, glede og smil
Sol og flott oktoberv?r skapte en flott ramme rundt ?rets Slappa-NM fredag og l?rdag, og som i ?r ble lagt til Kaffedagene p? en nyoppusset Aker Brygge i Oslo. Blant annet med kaffesafari, kaffequiz og med landets fremste baristaer i aksjon.
– Det har v?rt to fantastiske kaffedager p? brygga med god stemning og flere tusen innom v?r stand og slappet av med en god kopp kaffe. Vi har knyttet kaffepausen til glede og smil, og samtidig er det utrolig hyggelig at s? mange synes det er g?y ? delta i Slappa-NM, sier Bj?rn Grydeland i Norsk Kaffeinformasjon.
– Vi har f?tt vist h?ykvalitets kaffe i alle varianter til bes?kende p? Aker Brygge. Dette har v?rt kjempeg?y, l?rerikt ? og definitivt noe vi kommer til ? gj?re igjen neste ?r, sier William Johnsen fra arrang?rene.
Les mer om arrangementet p? facebook.com/kaffepausen og p? kaffe.no
Kontaktperson:
Norsk Kaffeinformasjon, Bj?rn Grydeland, mobil 905 06 120
Arrangements ansvarlig Arild Johnsen, mobil 901 68 468
Bildetekster:
BT1: Totalt uventet, men kjempemorsomt, jublet Cathrine Hoelstad fra Nesodden som l?rdag vant finalen i Norges mest avslappede mesterskap i Oslo.
Foto: NKI
BT2: Cathrine Hoelstad p? seierspallen sammen med toer og Bergens delfinalevinner Alexander Hoel (t.v.) og treer Tor Urdalen fra Trondheim-finalen tidligere i h?st.
Foto: NKI
BT3: Med flott oktoberv?r og god stemning gikk kaffen ned p? h?ykant under ?rets NM i Slappa p? Aker Brygge.
Foto: NKI
BT4: Tor Urdalen f?r finalepulsen sjekket av sykepleier under Slappa-NM.
Foto: NKI
Dette er NM i Slappa:
* Arrangeres ?rlig av Norsk Kaffeinformasjon, som en hyllest til kaffepausen. Arrangeres for ?ttende gang p? rad.
* NM-delfinaler p? Festplassen i Bergen 9.september, p? Trondheim Torg 11.september.
* Vinnere av delfinalene i Bergen og Trondheim inviteres til NM-finalen p? Aker Brygge i Oslo l?rdag 11.oktober.
* Den som oppn?r lavest gjennomsnittlig puls i l?pet av 5 minutter vinner.
* Vinneren av ?rets NM i Slappa f?r trofeet ?Den forgyllede kaffetrakter? og ett ?rs gratis forbruk av kaffe.
Kaffe:
? Kaffe er den drikken vi drikker mest av i Norge, etter vann fra springen. Den norske kaffedrikkeren inntar i gjennomsnitt fem kopper om dagen.
? Kaffe er ferskvare. Den b?r konsumeres i l?pet av en ukes tid etter at kaffeposen er ?pnet.
? Kaffe vokser p? tr?r! P? samme m?te som med vin er det hvor kaffen er dyrket, jordsmonn, h?yde over havet og type kaffe som er avgj?rende for smaken.
? Bruk godkjent rengjort tilberedningsutstyr. Mye god kaffe er blitt ?delagt av en d?rlig trakter eller manglende renhold. Husk Clean Drop til trakter og kanner.
? Livet er for kort til ? drikke d?rlig kaffe! Norge er kjent for ? importere kaffe av h?y kvalitet.
Norsk Kaffeinformasjon:
Norsk Kaffeinformasjon (NKI) er et opplysningskontor for kaffe, med form?l ? arbeide for et h?yest mulig kvalitetsniv? p? kaffe i Norge i alle ledd, NKI er den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er n?ringens n?ytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Norsk Kaffeinformasjon er et opplysningskontor for kaffe. V?rt form?l er ? arbeide for et h?yest mulig kvalitetsniv? p? kaffe i Norge i alle ledd, b?de p? den ferdig brente r?varen vi kj?per i butikken, og p? det ferdige brygget i kaffekoppen i hjem og p? utesteder. Norsk Kaffeinformasjon er samtidig den norske fellesorganisasjonen for alle som arbeider med kaffe og kafferelaterte virksomheter. Kontoret fremmer kaffe som kvalitetsprodukt og er n?ringens n?ytrale faginstans. Informasjonskontoret ble opprettet i 1962.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy


Tagi: #Eksempel Den   #Knut Pettersen