Bubblande ung vinimportör!

Jag hade tänkt att berätta historien om hur en dröm blev till verklighet genom handlingskraft och konstiga möten.Allt började med att just detta märke funnits med genom begynnelsen av det självklara faktum att vi delar samma efternamn och släkte. Att det tagit 159 ?r sedan starten av Champagne Charpentier för att ta sig till den svenska marknaden är däremot n?got som jag ställt mig fr?gandes till?
För tv? ?r sen bestämde jag mig för att följa min dröm om att en dag f? se denna champagne p? systembolagets fasta sortiment eller i just den där sköna restaurangen där servitören fr?gar -“f?r det lova att vara ett glas Charpentier?” s? jag tog och slog ett samtal d? 19 ?r och naivare än aldrig förr och berättade för Jean-Marc Charpentier som är herre p? g?rden Charpentier att vi var far out besläktade samt att jag ville börja agera agentur för detta varumärke i Sverige varp? jag fick svaret -“Yes, I’d like too meet you, when can you be here?” med en stark fransk accent. Mitt svar till honom blev, “In two weeks, I just have too sort some business” vilket jag tyckte lät som en bra fras av i själva verket inte en alls för upptagen 19 ?ring. Sagt och gjort p? tu man hand landade man i Paris och fullständigt vilse
S? kan det se ut när man vilse. Efter att jag fann min plats i Paris s? klädde jag upp mig för att se lite äldre ut och t?ga ut till Champagne. Väl p? plats blir jag mött av Jean-Marc som jag inte träffat förut som hälsade mig välkommen bad mig att ta plats i framsätet. Efter fem minuter var de facto att spr?kbarriären oss mellan var stor. Herr Charpentier pratade nämligen engelska n?got vidare väl vilket resulterade i 4 timmars möte med gester och papper och penna och en avsmakning p? samtliga champagner och en rundtur p? rundare fötter för att sedan avsluta med ett gentlemannamässigt handslag “you can be our agent!” varp? jag tackade för mig och njöt av en fin middag.
1 och ett halvt ?r senare efter all byr?krati finns äntligen Champagne Charpentier p? den svenska marknaden och säljs idag p? systembolaget under beställningssortimentet, artikel nr 77314. Även för försäljning för restauranger och event.
Emil Charpentier
+ 46 70 496 40 72
www.charpentierimports.se/champagne
E Charpentier Imports jobbar med att bygga Champagne Charpentier till den Svenska favorit Champagnen.

Authors

Related posts

Top