Barn og unge spiser gr?nnsaker med glede n?r de selv lager maten!

?kt kunnskap gir ?kt matglede
Masteroppgaven ?Matglede hos barn ? effekter av et l?ringsprogram? (UMB, ?s) har studert effekten av undervisningen ved Geitmyra matkultursenter for barn. Konklusjonen er at holdninger knyttet til smak og sunnhet styrkes signifikant etter kursopplegget. Elevene jobbet med sunne r?varer som r?dbete, persillerot og gr?nnk?l og skepsis ble vendt til matglede!
I Norge spiser barn og unge halvparten av anbefalt mengde frukt og gr?nt. Mastergradsstudent og sensoriker p? Nofima, Kristine Svartebekk Myhrer, som har gjennomf?rt studien forklarer hva som m? til for endre dette. ?Det er viktig at det blir et st?rre fokus p? barns holdninger til mat og helse. Matlaging og matglede har blitt for lite prioritert i grunnskolen, og konklusjonen er at den type undervisning som Geitmyra matkultursenter tilbyr, gir elevene mer positive holdninger til- og opplevelser av mat.? ?Vi opplever elevenes matglede og vilje til ? smake p? alle typer mat s? lenge de selv f?r v?re med ? lage den ? og n?r de vet hvordan maten har blitt til? sier May Britt Stormoen, undervisningsansvarlig p? matkultursenteret.
Undervisningen p? Geitmyra matkultursenter foreg?r ved at elevene l?rer om- og lager mat i en hel uke, som en del av mat- og helseundervisningen p? 6. trinn. Undervisningen er et samarbeid mellom Utdanningsetaten i Oslo kommune og Geitmyra matkultursenter for barn.
Hele studien finner du her: http://www.nb.no/idtjeneste/URN:NBN:no-bibsys_brage_42434
For mer informasjon:
Kristine Svartebakk Myhrer, Mastergradsstudent og sensoriker p? Nofima. Tlf: 64 97 01 77 [email protected]
Lene Gjelsvik, daglig leder Geitmyra matkultursenter for barn. Tlf 982 57 582. [email protected]

Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors

Related posts

Top