B?rekraftig undervisning i grunnskolen

Dagens grunnskole-elever vil om f? ?r v?re selvstendige forbrukere. Hver dag skal de ta valg i forhold til egne handlinger og forbruk, hva de skal kj?pe og hva de skal spise. Gode valg er viktigere enn noen gang. Geitmyra matkultursenter for barn bruker 16. oktober, Verdens matdag, til ? sende ut digitale undervisningsopplegg til dr?yt 8000 l?rere i grunnskolen. Undervisningsoppleggene omhandler hva som skal til for ? produsere mat, og om dyrking som kan gj?res sammen med elevene inne p? vinteren.
– M?let er at elevene skal se hvordan prosesser i naturen p?virker all mat som produseres, hvordan for eksempel insekter p?virker middagen deres. Samtidig l?rer de betydningen av biologiske mangfold, sier Liv Der?s Bj?rnstad, gartner og underviser p? Geitmyra matkultursenter. Undervisningsoppleggene omhandler blant annet hvordan matavfall kan gjenvinnes og hvordan insekter kan lokkes til ? hjelpe til med pollinering og dermed frukth?sten.
Undervisningsoppleggene er tilgjengelige for alle p? geitmyra.no/portal.

Geitmyra matkultursenter for barns visjon er “Vi skal bidra til at s? mange barn og unge som mulig blir glade i mat som gj?r dem godt.” Dette arbeidet gj?r vi gjennom skoleundervisning, fritidskurs, barnehager, ?pen g?rd-arrangementer, nettportal med undervisningsopplegg og nasjonal spredning av informasjon om matkulturelle temaer. Vi underviser barn og unge om matopprinnelse, b?rekraftig dyrking og forbruk, helse, smak og matlaging.

Authors
Tags
Top