Gastronomi

Alléno og Chapoutier: Stjernespekket gastronomisk samarbeid gir resultater!

Samarbeidet mellom en av Frankrikes beste kokker Yannick Alléno og vinprodusenten Michel Chapoutier har b?ret frukter. I dag lanseres Alléno & Chapoutier Crozes-Hermitage p? Vinmonopolet. I konkurranse med noen av Rhônedalens beste produsenter gikk denne av med f?rsteplassen.

Yannick Alléno og Michel Chapoutier er to menn med h?ye ambisjoner og de deler lidenskapen for god mat og vin. Kvalitet er et n?kkelord og det er ogs? viktig for vinmarkene de kj?per. Denne gangen har de investert i en vinmark i Crozes-Hermitage, i Rhône. Her finner man gamle vinstokker som gir druer med konsentrasjon, granitt i jorden som passer meget godt med druesorten Syrah, og med god drenering som gir druer med karakter.
Alléno & Chapoutier Crozes Hermitage er konsentrert med animalske toner, pepper og m?rke b?r. God fylde og ganske saftig, balansert syre med en pen lengde. Vinen blir lansert i kategori 2 p? Vinmonopolet og distribueres til 210 butikker. Varenummer er 802801. Pris per flaske er kr. 164, 90.
De har fra f?r en vinmark i Saint-Joseph. De to mat- og vinentusiastene falt for en bratt og granittholdig vinmark og vinene herfra ble meget godt mottatt og fikk mer enn 90 poeng av Robert Parker i Wine Advocate og i Wine Spectator.
Fakta om Michel Chapoutier
M. Chapoutier ble grunnlagt i begynnelsen av 1800-tallet og Michel Chapoutier tok over bedriften p? 1980-tallet. Michel investerte betydelig i bedriften for ? lage enda bedre viner og de begynte ? f? internasjonal oppmerksomhet. M. Chapoutier var f?rst med ? bruke blindeskrift (braille) p? etikettene.
Fakta om Yannick Alléno
Yannick Alléno ble f?dt inn i en familie av kokker og var lidenskapelig opptatt av matlaging fra ung alder. Han har f?tt den h?yeste utmerkelsen i form av tre Michelin-stjerner. I dag er Alléno ansvarlig for flere restauranter i Frankrike, blant annet ?Terroir Parisien? i Paris og ?1947? i Courchevel, og flere steder internasjonalt.
Produktinformasjon:
Alléno og Chapoutiers Crozes-Hermitage ? 2011
Pris: 164, 90
Lukt: Animalske toner, pepper, m?rke b?r
Smak: God fylde og saftig, balansert syre og pen lengde

Alléno & Chapoutier Crozes-Hermitage passer meget godt til r?dt kj?tt. Denne oppskriften med rype er vel verdt ? pr?ve.
Ingredienser til 4 porsjoner:
4 ryper
Marinade
3 ss bringeb?reddik
6 ss matolje
salt og pepper
Saus
2 l kaldt vann
4 rypeskrog
1 skivet l?k
3 dl kremfl?te
3 ss tytteb?r, gjerne frosne
1 ts eineb?r
salt og pepper
Forarbeid dagen f?r:
Ben ut rypebrystene. La dem st? i kj?leskap over natten. Legg l?r og vinger i marinaden.
Ryper:
Sett ovnen p? 70 grader.
Brun l?r og vinger, og legg disse i ovnen.
Brun brystene, og legg dem sammen med l?r og vinger i ovnen.
La det st? i ovnen i 1 time.
Saus:
Knus skroget, og brun det i en stor kjele sammen med l?ken. Fyll opp med ca. 2 l kaldt vann (til det dekker skrogene). Skum av, og la det koke i . time. Sil av beina. Reduser kraften til 1/3. Tilsett tytteb?r og kremfl?te, og kok videre til det f?r en sausekonsistens, ca. en halv time. Ha i eineb?rene n?r det er 5 minutter igjen. Smak til med salt og pepper.
Oppskrift til ryper med alberginepurr? er hentet fra Christer Berens’ bok Nytelser, gitt ut p? Gourmetforlaget. Boka har samlet mange av radiolytternes favoritter fra P4.
Vinkilden AS ble opprettet i 2000. V?r visjon har siden den gang v?rt ? spre kunnskap om mat og vin samt gi inspirasjon til ? finne ekte mat- og vinglede. Vi jobber i dag i stor grad med ? videreformidle Christer Berens lidenskap for vin og vinimport, samt alle hans prosjekter.

Artykuly o tym samym temacie, podobne tematy