Absolut Invite – Mer prestisjetung enn noen gang

Det var i de gamle lokalene til Aker Sparebank og r?dhuset i Aker kommune hvor det hele skulle avgj?res. Den 26. januar inne p? Süd?st, som n? ligger i de ?rverdige lokalene, var spenning stor da de to vinnerne skulle k?res. 10 av Norges beste bartendere ble spesielt invitert til ? v?re med p? den internasjonale og eksklusive bartenderkonkurransen Absolut Invite. Deltakerne velges basert p? sitt renomme i bransjen, sitt kunnskapsniv?, sine kreative og eksperimentelle egenskaper og den lidenskapen de viser for sitt yrke. Absolut Invite utfordrer bartendernes ferdigheter i tre kategorier: kreativ drinkmiksing, sensorisk analyse og generell bartenderkunnskap.
SOLID SEIER FOR ALEX
Fjor?rets nr.4 klatret i ?r for f?rste gang til topps i Absolut Invite. Alex Ruas fra Bar Babylon vant med 74,75 poeng av 100 mulige, mens nykommeren i bartenderkonkurransesammenheng og p? hjemmebane, Tommy Carlbom fra Süd?st ble nr.2 med 70,83 poeng. Alex og Tommy f?r derfor representere Norge i den internasjonale finalen i Stockholm 23-24 mai der de vil konkurrere mot 13
finalister fra andre europeiske land.
ABSOLUT INVITE ER IKKE SOM ALLE ANDRE BARTENDERKONKURRANSER
Konkurransen skiller seg vesentlig fra andre tradisjonelle bartenderkonkurranser, da Absolut Invite virkelig tester og dyrker handverket til bartenderne og de mange egenskapene en bartender m? ha for ? lykkes i faget. Dette er ingen ?pen konkurranse, men kun for de spesielt inviterte. Dette var fjerde ?ret Absolut Invite ble arrangert i Norge og nettopp p? grunn av sin s?regenhet, er konkurransen mer popul?r enn noen gang.
Deltagerne i konkurransen ble bedt om ? lage to drinker hver, og som tidligere var drinkene inspirert av et spesifikt tema. I ?r var fokuset Super Premium Absolut Elyx, nyeste tilskudd i Absolutportef?ljen. Elyx er en unik super premium vodka, destillert manuelt i autentiske kopper-kolonneapparater fra 1929. Det falt seg derfor naturlig at ?rets tema er ?handcraft?.
I den sensoriske delen av konkurransen skulle deltakerne identifisere r?stoffet i fem blanke og fem brune brennevinstyper. De hadde ogs? i oppgave ? identifisere innholdet to klassiske cocktails, blandet p? Absolut Elyx.
Kunnskapsdelen av konkurransen var en skriftlig pr?ve som bestod av tjuefem sp?rsm?l knyttet til Absolut, cocktailoppskrifter og kunnskaper om bartenderfaget.
“Niv?et her har v?rt opp mot de beste i verden i dag. Jeg syntes det er utrolig at man n? i dag, rundt om i hele verden, kan oppleve bartendere som n?r som helst kan konkurrere p? den
internasjonale scenen. Noen av bartenderne vi s? i dag fikk jeg lyst til ? ta med meg hjem for ? be dem om ? lage cocktails til meg,” kommenterte cocktailikonet Nick Strangeway fra Storbritannia etter konkurransen.
INTERNASJONALT DOMMERPANEL SETTER STANDARDEN
Dommerne i den 4. utgaven av Absolut Invite, var den mest kompromissl?se jury hittil og var med p? ? l?fte niv?et p? konkurransen og satte en ny standard i norsk sammenheng.
Nick Strangeway (UK), en legende i London og bartendermilj?et. Han er grunnlegger og Creative Director i Strange Hill Ltd og utnevt til ?Bartender of the year 2008?.
Patric Seppä (FI), fjor?rets vinner av Absolut Invite og bartender i anerkjente A21i Helsinki.
Jesper H?st (NO), barsjef p? Nr.19, og tidligere dobbelt finalist i Absolut Invite. Skribent i Fokus Mat & Drikke, Vin & Brennevin, D2 m.m.

Alex vinneroppskrifter:
Creative cocktail # 1: Drake
6 cl Absolut Elyx
4 cl bivoks med tindvedinfusert med acacia honning (se oppskrift under)
2 barskjeer sukker
1 egg
Spray med absinthe

Ha alle ingrediensene i en cocktailshaker og rist. Siles over i et flip glass. Pyntes med en
appelsintwist.
Slik lager du bivoks med tindved infusert med acacia honning:
Smelt bivoksen, legg ha i tindved og litt vann i en kjele. La det varme til kokepunktet og ha i acacia honningen etter at varmen er skrudd av. La blandingen hvile i fryseren over natten. Deretter siler du juicen for ? f? en ren v?ske.

Creative cocktail # 2: Pick me up
5 cl Absolut Elyx
1,5 cl Campari
1,5 cl Malarda
1,0 cl Hylleblomstlik?r
Blandes i et r?reglass og helles over i en liten flaske som serveres med et rocks glass. Pyntes med en appelsintwist.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Richard Düring, Pernod Ricard Norway
Tlf: 920 15 962
E-post: [email protected]
Pernod Ricard Norway er en av Norges ledende vin- og brennevinsimport?rer og er datterselskap av franske Pernod Ricard, en av verdens st?rste akt?rer p? vin og brennevin. Pernod Ricard har en sterk portef?je av kjente internasjonale premium merkevarer og opererer i over 70 land i verden.
Pernod Ricard Norway har kjente merkenavn som blant annet ABSOLUT, Havana Club, Jameson, Jacob?s Creek, Ballantine?s, Chivas Regal, Beefeater og Martell i sin portef?lje.
Vedlagte filer

Authors

Related posts

Top