4 av 10 spiser mer fersk fisk

En fersk unders?kelse NorgesGruppen har gjort viser at mer enn 4 av 10 spiser mer fersk fisk i dag sammenlignet med bare 2 ?r tilbake.

Bare 6 prosent av de spurte svarer at de spiser mindre fersk fisk n? enn for 2 ?r siden.
6 av 10 mener ?kt fiskekonsum skyldes b?de at butikken har f?tt bedre produkter og at fersk fisk er lettere tilgjengelig enn f?r.
Fisk er en av de aller viktigste faktorene n?r det gjelder hva som er viktig for familiens kosthold. Hele 9 av 10 svarer av det ? spise fisk er viktig for kostholdet.
Salget av fersk fisk er 5-doblet p? 10 ?r, og totalt omsatte NorgesGruppen i 2013 sj?mat for 2,2 mrd.kroner. NorgesGruppen hadde i 2013 en omsetning p? varegruppen ferskfisk p? 630 millioner kroner, og en kjedeandel p? 47,5 prosent. Totalmarkedet for fersk fisk har en vekst p? 36 prosent siste tre ?r. Det er s?rlig salget av laks som bidrar til ?kningen, men ogs? torsk vokser.
Med Sj?mathuset, som ?pnet p? Kalbakken i Oslo i mars, h?per NorgesGruppen ? ?ke konsumet av sj?mat i den norske befolkning ytterligere.
– Forbrukere over 50 ?r spiser tre ganger s? mye fisk som de under 30 ?r, forteller ern?ringsfysiolog Aina Marie Lien hos NorgesGruppen. Vi har tro p? at nye og enklere m?ter ? tilberede fersk fisk p? vil ?ke konsumet ogs? hos de yngre aldersgruppene, sier Aina Marie Lien videre. Laks, ?rret, torsk og steinbit er blant variantene som n? er tilgjengelige i b?de supermarked og lavprisbutikker i NorgesGruppen.
Med Sj?mathuset vil Ler?y og NorgesGruppen s?rge for mer, bedre og ferskere fisk og sj?mat til Menys fiskeavdelinger og et bredere utvalg ferdigpakket sj?mat til alle NorgesGruppens dagligvarebutikker. Med Sj?mathuset samler man for f?rste gang ferdigpakket fisk, l?svekt og sushi p? ett sted, i Europas mest moderne og komplette anlegg for fersk distribuert sj?mat. Aldri f?r har s? store volumer fersk sj?mat blitt bearbeidet, pakket og distribuert fra ett og samme anlegg i Norge.
Unders?kelsen er utf?rt av NorgesGruppen og 1400 respondenter har svart.

http://www.norgesgruppen.no/VI GIR DEG EN BEDRE HVERDAG

Authors

Related posts

Top